2022.05.05 22:43 Interfectorem Sabnock Olvasottság: <100x
2

Fuss az életedért.

1977 és Ferdinando Baldi. Titokzatos egy fickó volt, ez sok mindenben megmutatkozott. Például nem is tudjuk, hogy mikor született.

1927-ben vagy 1917-ben? Szerintem lényegtelen is, mert a filmjei, és forgatókönyvei minősítik, és nem a kora. A munkássága az, ami megmutatja, milyen forgatókönyvíró és rendező volt a mester. Ismertebb filmjei az Agyő, Texas, a Mindhalálig Rock and Roll, a Viva Django, az Il pistolero dell'Ave Maria és jelen filmünk.

A forgatókönyvet Fabio Pittorru írta, és a zenéjét Carlo Savina szerezte. Fényképezte Sergio Rubini, aki személyes jó barátja volt Ferdinando Baldinak.

A giallo szabályai szerint egy keményen indítanak, ami esetünkben egy flashback, amelyben négy férfi megöl egy Charly nevezetű, az italt nem megvető férfit. Azt feltételezik róla, hogy ellopta egyikük tárcáját. A tengerparton kegyetlen módon agyonverik, és ott hagyják a kietlen partszakaszon.

Ugrás egy húsz évvel előre az időben.

Megtudjuk, hogy azt a szigetet, ahol Charly-t agyonverték megvette egy milliomos, luxusvillát épített rá. Ubaldo (Arthur Kennedy) itt éli mindennapjait, és elhatározásra jut.

Turista kirándulást szervez a szigetre.

A vendégek meg is érkeznek, de már itt robban a bomba, hiszen az őket odavivő hajó matrózait valaki kegyetlen módon lemészárolja.

A vendégsereg tagjai: Lorenzo (John Richardson), Walter (Venantino Venantini) és Michele (Massimo Foschi), valamint szép és kívánatos feleségeik, Ubaldo nővére, a meggyilkolt Charly özvegye, (Dana Ghia) és végül Giulia (Caroline Laurence) Ubaldo új, és gyönyörű felesége.

Tehát a vendégsereg és természetesen Ubaldo is csapdába esik a szigeten. Eközben mindenki próbálja az irháját menteni.

A halottak száma, és a feszültség nő, majd egy flashbackből kiderül, hogy Charly gyilkosai Ubaldo fiai, és az apjuk is ott volt a helyszínen.

Az életben maradtak rájönnek, itt már mindenki elkezd félni mindenkitől. Ki lesz a következő? Ki marad életben?

Nem is lőném le a poént, nem szeretnék spoilerezni, de őszintén megmondom, nagyon ütős kis darab. Szép képekkel operálnak, gyönyörű tájak, ráadásul bomba nőket láthatunk a képernyőn.

Vér, brutalitás, misztikum.

Mi kell még?

Nekem per pillanat egy kis áfonya és kesudió.

Semmi más.

Íz, és látványorgia.

2