2022.05.14 15:21 Kóborló Olvasottság: <100x
2

Beteljesül a boszorkány átka

Három egymás követő este követtem nyomon a Netfilix gondozásában készült, Fear Street horrortrilógiáját, és azt kell írjam, hogy összességében egy végtelenül középszerű alkotás született meg (ez alól csupán a második felvonása volt kivétel, ami képes volt szórakoztatni engem), de a leggyengébb része mindenképp a trilógia harmadik része volt.

Sokkal több pozitívumra számítottam ennél az epizódnál, de a legtöbb logikai baki (ami felett már nem tudtam én sem szemet hunyni) itt található. Persze, a trilógia előző két részében is voltak kellemetlen bakik, de az pl. az első részénél ezek felett könnyen szemet lehetett hunyni.

Beteljesül a boszorkány átka

Ott egyszerűen annyi információt toltak a készítők a nézők arcába, hogy nem is volt idő az értelmezésre, pörgött a történet annyira, hogy ez ne is zavarjon. A trilógia második felvonását sem is bántanám a logikai bakik miatt, hisz ott legalább rengeteg pozitívummal kárpótoltak, de a harmadik és egyben a záró felvonását már semmi nem menti meg. Ez a rész volt az, ami szinte egy pillanatra sem tudta már lekötni az érdeklődésemet (pedig mint fentebb említettem, előjáróban rengeteg lehetőséget láttam ebben a részben). Történet szerint, visszautazunk egészen 1666-ba (ami már előjáróban máris tetszett nekem), hogy megismerjük az átok kezdetét és annak eredetét. Csakhogy annyira, de annyira gyenge lett az atmoszféra felépítése ennek a kornak, hogy azt leírni is nehéz lenne, pedig pont emiatt voltam annyira kíváncsi erre a részre.

Az első két részben már sejtették a készítők velünk, hogy az átoknak volt egy drámai vonulata is. Arra számítottam, hogy ezt az aduászt majd valahogy beleszövik ebbe a részbe. Na, ez egy pillanatra sem jelenik itt meg, ami szerintem elképesztő nagy hibája ennek a résznek. A film második felében persze visszaugrunk 1994-be, ahol az első rész is játszódik, hogy lezárhassuk a megkezdett történetünket. Sajnos, ez sem sokat segített a filmen, de legalább itt már pörögnek az események, de számomra teljesen feszültségmentesen. Nagy részben a ritka gyenge színészi alakítások miatt, a sok ostobaság miatt, amiknek a legtöbbjén, csupán az időhúzást véltem felfedezni és akkor még nem is említettem a lezárását a filmnek, ami szintén eléggé pocsékra sikeredett.

Egyetlen pozitívuma ennek a résznek, hogy legalább itt a helyére kerülnek azok a történeti elemek, amiket az első két rész felvezettet. Sajnos azonban ez kevés ahhoz, hogy legalább egy átlagos értékelést elérjen a harmadik fejezet.

horror | misztikus

Egy rejtélyes haláleset rázza meg a ohiói Shadyside városka lakóit. Senki sem érzi magát biztonságban, hiszen a gyilkos köztük járhat. A Fear Street R. L. Stine... több»

2