2022.05.16 20:42 Interfectorem Sabnock Olvasottság: 748x
4

Ornella Muti bombaformában

Un posto ideale per uccidare, avagy az Egy ideális hely a gyilkolásra.

Umberto Lenzi rendezésében készült a film, de maga Lenzi is bevallotta, hogy nem a legjobbra sikerült filmjei közé tartozik a mű.

Ornella Muti bombaformában

Giallónak mondják, de szerintem inkább egy erotikus thriller, ami nem lett elég pörgős, és a félelem-méter is csak néha emelkedett meg.

A producer (Lenzi jó barátja), Carlo Ponti is azt nyilatkozta, talán nem volt tökéletes a film koncepciója.

Az operatőr Alfio Contini egy jó szakember, de mintha a film egy gyengébb színházi előadás lett volna. Kissé mesterkélt beállítások, erőltetett színészi játék jellemzi az egészet. A zene, amit Bruno Lauzi szerzett, nem volt rossz, van benne néhány dúdolható dallam.

A film közepes kategóriába sorolható és a híres, ismert színészgárda sem tudja a szintet emelni benne. De nézzük is, miről szól a film.

Két dán származású, de Itáliában csavargó hippi, Butler (Ray Lovelock) és Ingrid (Ornella Muti) csak úgy utazgatnak a világban, semmivel sem törődnek. Hogy mindennapi ételüket és füves cigijüket, na meg a benzint finanszírozni tudják, pornográf anyagokat árulnak. Közben Európában már több helyen körözik őket, míg ők vígan lubickolnak a forró nyárban. A két fiatalnak elfogynak a pornó képei, ezért váratlan tettre szánják el magukat. Saját magukról készítenek fotókat szex közben.

Egy középkorú hölgy, Barbara (Irene Papas) meghívja őket az otthonába. Barbara férje egy NATO-nál szolgáló ezredes, így soha nincs otthon, a nő a maga ura.

Az egyik este a pár elmondja, hogy miből élnek és Barbara felajánlja nekik, hogy újítsanak és gabalyodjanak össze hárman az ágyban, így sokkal kelendőbbek lesznek a képek.

A szexparti (és a rengeteg kép) után azonban a számító asszony azonban elmondja nekik, hogy megölte a férjét. Rábeszéli őket, hogy segítsenek neki megszabadulni a holttesttől. Ingrid és Butler belemennek, és a kocsijuk csomagtartójába rejtik az ezredes élettelen testét. Barbarának azonban esze ágában sincs belekeveredni az ügybe, így felhívja a rendőrfelügyelőt (Calisto Calisti) és azt a mesét adja elő, hogy szerinte a két hippi ölte meg a férjét.

Innentől viszont az események nem várt fordulatot vesznek.

A film végi fordulat sok mindenért kárpótol minket.

Egy olasz thriller és Ornella Muti szépsége feledteti ezt a közepes alkotást.

Kedvenc kanapé és avokádókrém sajtos chipssel.

Nem rossz!

A film sem.

4