2022.06.07 10:48 Yosihiro Olvasottság: <100x
2

Mivel szeretem a Star Wars filmeket, ez a sorozat is felkeltette az érdeklődésemet. Kíváncsi vagyok, hogy a rajzfilmes A klónok háborúja után mit tudtak kihozni a Star Wars univerzumból. Azt kell mondjam, kellemesen csalódtam. Nekem ez a Mandalóri igazából nem is rémlett a mozifilmekből, de így látva, már tudtam hová tenni. Nem a történetről akarok írni hiszen, az is megér egy külön fejezetet, inkább a látványvilág az, ami lenyűgözheti az embert. A jég repedése vagy a nyárson forgó repülő kis patkány, a Bölk betörése és nem utolsósorban a fejvadász droid, ami igazi nívót ad ennek a résznek. Sok új és régi arcot láthatunk benne. Itt a mellékszereplőkre figurákra és a helyszínekre gondolok. Egy új repülő gépezet nevét is feljegyezhetjük: "Borotvaél". Szóval, a látványra nem lehet panasz, bár vannak gyermeteg dolgok, de az akciórészeknél kitettek magukért a film készítői. A kisoda megjelenése pedig azt hiszem még érdekesebbé, izgalmasabbá teszi nemcsak a történetet, hanem az egész sorozatot.

A történetről annyit, hogy bepillanthatunk egy mandalóri életébe, ami összeforr a kisoda - Grogu életével. Eközben jönnek a kalandok szerte az univerzumban. Összességében a történet jó, a rendezés jó. A szereplők ugyan nem tudnak adni a filmhez, de fenntartják a jó érzést, mivel ebben az első részben csak elindul a történet, ezért igazából nem tudnak hozzáadni.

A hangi és képi effektek viszont megérdemelik az öt csillagot. Így azt hiszem, ha látványos dolgot és történetet nem is kapunk, de méltán nevezhetjük jónak az első részt, így megkapja tőlem a négy csillagot, ami szerintem reális. A lehúzó kritikákat nem értem. Én így részenként fogom osztályozni ezt a sorozatot, mert az sokkal átláthatóbb és érthetőbb. Ez a Mandalóri történet jól felépített első bevezetővel indult, és remélem a folytatás sem lesz rosszabb. Amit talán hiányoltam, az érzelmek… Ebből a szempontból remélem javítanak majd. Csak ajánlani tudom mindenki számára, remek kikapcsolódás. Bár szerintem a mozifilmek megtekintése ajánlott a sorozat előtt, mert így elég nehéz átlátni. Üdv, Yosi.

2