2022.06.09 10:52 Emmersson Olvasottság: <100x
1

Logikátlan

Ez a film hangulatában egész jó. Akit nem érdekel, hogy a történet belső logikája tótágast áll, egyszerűen foghíjas, nem áll össze, az akár jól is szórakozhat. Én sokszor kívánom, hogy átlagos Maunikasó-bámuló droid legyek, mert úgy jóval könnyebb az élet, viszont már-már fizikai fájdalmat érzek, ha ilyen szinten sz*rják telibe a mozinézőt, és tolják le a torkán a logikai baki hegyeket! Egyszerűen szeretem, ha a dolgok a helyükön vannak. HA MEGNÉZNÉD, NE FOLYTASD!

Az úgynevezett B-terv egyszerűen nem B-terv! Arra senki sem számíthat, hogy a negyedik arc simán berezel és lelép! Amit egyébként nem is értek, de mindegy...

Logikátlan

Innen borul az egész, mert nincsen mire építkezni alap nélkül.

De ok, tegyük fel - csak a gondolatkísérlet erejéig -, hogy Mickey-Szacharinnak szólt Vaughn, hogy hajtson el, ha lövéseket hall. Pont ésszerűtlen, de legyen! Ugyanis, csak így érheti el, hogy a buszra szálljanak,

amit persze időzíteni szinte lehetetlen, de nyilván ezt próbálta az a fél perc b*szakodás magyarázni a kártyaolvasóval.

Aztán a pénzt, azt meg hogyan passzolta pocakba úgy, hogy nem csak rablótárs nem vette észre, de a többi utasnak sem szúrt szemet?!

Ja, ahogyan késes Eriket is néma csendben - igaz, amikor magyarázza, mik a kilátások a nő nevét is kérdi, aki bizony nem halkan válaszol - intézi el, hogy a telefonáló társ a kést sem hallja meg! A buszra kell feljutnia főhősünknek, hiszen a testvére, lányának nagynénje kifejezetten arra a járatra száll fel a kipárnázott hasával!

Ezt egy módon lehet elérni: el kell érni, hogy lelépjen a sofőr! Az a sofőr, akit nem ismer Vaughn, vagyis nem lehet a cinkosa.

Hogy a sofőr berezel és elhajt, előre nem tudhatta senki. Ez tehát a terv része nem lehetett.

Ha ez nem a terv része, akkor a buszra szállás is csak esetleges, hirtelen ötlettől vezérelt menekülőút. Ennek viszont ellentmond az, hogy a terhesnek álcázott tesó a buszon ül! Egy hatalmas logikai bukfenc az egész film!

akció | krimi | thriller

Egy édesapa képtelen fizetni lánya orvosi ellátását. Utolsó esélye, ha szövetkezik egy kapzsi munkatársával, és együtt kirabolnak egy kaszinót. Amikor az akció kicsúszik a... több»

1