2022.10.30 17:13 Tonyka Olvasottság: 134x
1

Jeffrey Dahmer farvízén

Investigation Discovery-n egész nap mennek a megtörtént gyilkosságokkal foglalkozó tartalmak. A Netflix felfedezte az ebben rejlő lehetőségeket, így nem meglepő, hogy kiválasztják a legbotrányosabb, legbrutálisabb eseteket. Nincs ez másképpen jelen esetünkben sem. Meg kell valljam, valami hátborzongatóbbra számítottam.

Oké, nincs túlfújva, életszerű, nem vitás. Nincsenek különösebb izgalmak, az indulatokat a gyilkosságok ténye és az egészségügyi intézmények nyilvánvaló mulasztása okoz. Magam is kissé ingerülté váltam, mikor közölték, hogy egyik intézmény ellen sem indult eljárás. Miközben ők tették lehetővé az összes gyilkosságot.

Jeffrey Dahmer farvízén

Annak ellenére, hogy nyílt titok volt, hogy mit és hogyan csinál. Eljárás és feljelentés helyett a sima kirúgásban látták a megoldást. A két főszereplő remekül játszik, Eddie R. a végén zseniális. Sajnos a nagy elődtől eltérően 2 áldozatot ismerünk meg, de őket sem túlságosan. Ez a távolságtartás az áldozatoktól nem tett jót, sajnálja őket az ember, de hiányzik, hogy mélyebben megérintse a nézőt. Nem rossz, de a filmes eszközöket érdemesebb szerintem jobban felhasználni ahhoz, hogy érzelmileg jobban bevonjuk a nézőket. Kb. itt ugyanaz a hatás, mint a híradóban felbukkanó halálos balesetek, gyilkosságok esetén. Másnap már nem emlékszünk rá. Jeffrey-nél ez sikerült maradéktalanul, igaz, ott jóval nagyobb a játékidő is. Valamint több minden kiderül az emberről magáról is. Itt sajnos semmit nem tudunk meg a motivációról, persze az életben is így volt, szóval maradunk a hiányérzetünkkel jobb híján.

dráma | életrajzi | krimi | thriller

Egy hírhedt ápoló több száz kórházi beteg haláláért lehet felelős. Kolléganője a saját testi épségét figyelmen kivül hagyva igyekezett bebizonyítani, hogy a titokzatos... több»

1