2022.11.17 23:42 m.kaladze Olvasottság: <100x
0

Film Lennon én vagyok a nagymenő

A film hűen adja vissza az akkori Angliát, Lennon körül történt dolgokat, az anyjával illetve Mimivel való kapcsolatát. 2 dolgot jegyeznék meg, ami nem tetszett a filmben, SPOILER: 1. amikor John anyja meghal és odasóz Paul McCartney-nak is, nem hiszem, hogy teljesen így történt, bár lehet tévedek. Abból indulok ki hogy aki olvasta a Beatles Antológiát, az tudja, hogy különleges kapcsolat volt Paul és John között, mármint olyan kapcsolatra gondolok, hogy (nem csak a zene, hanem) mindkettejük anyja korán meghal, át tudják érezni, mit élt meg a másik, igaz, a filmben a pofon után John átkarolja Pault, de fura hogy megütötte.

SPOILER VÉGE. A másik dolog nekem itt ott jön le a 1970 ill. 1980 szeretetet hirdető Lennon. Igaz, akkor már érettebb férfi lett és itt-ott a filmben is megmutatkozik az érzékeny léte.

Film Lennon én vagyok a nagymenő

Ő maga egy interjúban mondta, hogy falat épített maga köré, főleg miután meghalt az anyja, és vad volt. Valóban az volt, de a filmből csak az jön le, hogy arrogáns, nagymenő, beképzelt (ez az egy nem jellemző Lennonra, lehet 1956-ban igen, de egy 64-es interjúban mondta, nem szereti, ha zseninek nevezik, és hogy másokat kéne úgy nevezni). Szóval ok, hogy még tini volt, még vad, még nagymenő, DE ENNYIRE olyanná változtatni a figurát, hogy egy "ki vagyok én" fazonnak tűnjön, mert amikor a Beatles már sikeressé vált, ő is kedvesebb és visszafogottabb embernek tűnt és a 70-es, 80-as évekről nem is beszélek - világbéke, szeretet stb. Szóval mintha 180 fokot változott volna. EGY KICSIT visszakellet volna venni a figurából és nem beképzeltnek mutatni őt - szubjektív vélemény, de talán egyet fogtok érteni velem (legalább VALAMELYEST).

dráma | életrajzi | romantikus | zenés

A legendás énekes, John Lennon korai éveiről szól a film, még mielőtt megalakította a Beatles együttest zenész társával, Paul McCarney-val. Lennont nagynénje, Mimi nevelte fel,... több»

0