2022.12.25 02:33 MMcFly2015 Olvasottság: <100x
1

Nem nézhetetlen! Egy hatodik Home Alone filmnél ez bizony dícséret...

Ovizsaru 2, Hull a pelyhes 2, Beethoven 5, Denis a komisz karácsonya, és sajnos lehetne cifrázni a rosszabbnál rosszabb filmcímeket, ami egy sikeres, már-már klasszikusnak nevezhető családi filmnek a folytatása/újrázásaként lett elkészítve. Személy szerint ezeket a filmeket csak azért nézem meg, hogy mennyire lehet lesüllyedni egy szint alá. A reszkessetek, betörők 3-tól elkészült darabok minősíthetetlen szintet képviseltek.

Épp ez miatt vettem kihívásnak a hatodik feldolgozást a sorba, és a nulla elvárásommal mondhatni kellemeset csalódtam. A Disney gyártott streaming film tudott egy új megközelítést mutatni az éppen lerágott csontról, és a sablon ztori mellett adott időt a ,,gonoszok" bemutatására. Van a betörőknek (drámai) motivációja, megismerjük a családi környezetüket, és ha beadjuk a derekunkat, még együtt is tudunk velük érezni. Ők a film főszereplői, a Kevin helyett szereplő kissrác egysíkúan hozza a karaktert, nem ebben a filmben fogja tudni megmutatni színészi vénáját. A film ezen kívül néhol tud egyedien vicces maradni, pár beszólás jelzi a nézők felé, hogy tiszteleg az eredeti alkotás felé, és nem kell véresen komolyan venni az újrázást. Nos, a helyzet az, hogy a pozitív mondanivalót a filmről itt be is lehet fejezni, és a fentebb említett piros pont dicséretes ugyan, mégis ez rontja el a film varázsát. Ugyanis ciki-nem ciki, én végig a betörőkkel voltam. Sajnálatos az, ami miatt rákényszerülnek tettükre, és a jól felépített karakterek mellett a kissrác is annyira 2D-s szereplő, hogy lehetetlen neki ,,drukkolni". A csetlik-botlik poénok szerintem nagyon túl lettek tolva, inkább kínos hatást keltenek, de belegondolva a célközönség sem én voltam, családi vígjátékként helytállhat. A filmben megjelenik az eredeti szereplők közül Kevin bátyja, Buzz McCallister, akinek a karaktere totálisan fölösleges volt, viszont ezt letudtam a fentebb említett eredeti alkotás iránti ,,tisztelgésnek". Szerencsére csak egy cameóról van szó, tehát nem túl szájbarágós ez a vendégszerep.

Nem nézhetetlen! Egy hatodik Home Alone filmnél ez bizony dícséret...

Az eredeti film nyomába nem lehet lépni, ez tény! De telik az idő, és a mai generáció a technika fejlődésével lehet, nem tudják átélni azt, hogy Kevint sorba állva, vezetékes telefonon lehetett csak felhívni még 1990-es években. Így szerintem ilyen minőségbe nem hogy indokolt az újrázás, de sikerült is. Minimum 25 karácsonyomon néztem végig a Reszkessetek, betörők első két részét, kellemesen kizökkentett a DisneyPlus-féle feldolgozás. Nem beszélek le róla senkit, egy próbát megér!

akció | családi | dráma | vígjáték

Egy fiatal házaspár elhatározza, hogy mindenáron visszaszereznek egy értékes örökséget, arra azonban nem számítanak, hogy egy rendkívül problémás gyerekkel találják szemben... több»

1