2023.01.09 16:42 Tonyka Olvasottság: 276x
0

A zsivány recept bizony működik

Nem titkolom, az összes Disney Star Wars próbálkozás nálam elhasalt. A három mozifilm legyen közepes. A Han Solo szintén közepes. Egyetlen értékelhető a Zsivány egyes.

Ez sem hibátlan, pár bugyutaság belekerült, de magasan kiemelkedik a többi közül. A sorozatok számomra értékelhetetlenek és kiábrándítók. Igen, a sokat méltatott és nagy rajongó táborral rendelkező Mandalóri sem kivétel. Egyetlen része tetszett, a többi egyáltalán nem.

A zsivány recept bizony működik

Hagyján, hogy önismétlő folyamatosan és a kiváló bérgyilkos nőket megszégyenítő naivsággal van felruházva. Fátylat rá, de szerintem, ahogy a többi sorozatról, úgy erről is süt, hogy gyerekeknek készült. 10-12 évben maximalizálnám a korhatárt. Rejtély, miért kedveli annyi felnőtt, vagy akár idősebb. Csak a minden elsöprő S.W. rajongással tudom magyarázni. No de itt van nekünk az Andor. Bevallom, a fentiekre tekintve lukas ötforintost nem adtam volna annak, hogy esetleg tetszeni fog nekem. Nem is indult jól a ráhangolódás, hiába, az előítéletek működtek. Untatott az első két rész, így abbahagytam. Beraktam a jobb híján dobozkába, annyiból jól jártam, hogy véget ért az évad, nem kellett várnom hétről-hétre. Pár napja visszatértem hozzá, le is daráltam. Hál' isten nem rendelkeznek túl nagy játékidővel a részek. Hasznos, mert van azért üresjárat, nem faltól-falig akció. Sok a beszélgetés, illetve több szereplőn keresztül bepillanthatunk a Birodalom színfalai mögé, láthatjuk a működési mechanizmust. Ahogyan a lázadás kialakulását, gyökereit is lassan megismerhetjük. Érdekesek a Birodalom feltörekvő karakterei. Komoly elszántsággal, személyes motivációval kiegészítve feszül egymásnak a két oldal. Sikerült emberközelivé tenni, ezen keresztül érzelmileg könnyen azonosul az ember. Így tudunk drukkolni, súlya van a cselekménynek. Meglepő fordulatokat kapunk, főszereplőnk börtönbe kerülése is ilyen. Szépen keverik a lapokat, szó sincs önismétlésről, mint a Manadlórinál, ahol megyünk bolygóról bolygóra, nincs tét, tudjuk, hősünk kivágja magát, hogy a következőn ugyanazt játszhassa nekünk. Dicséretes, hogy nem tömték meg mindenféle fajjal, lénnyel, cuki manóval stb. Ahogy említettem, emberközpontú, ez nagyon jót tesz. Nem éreztem, hogy nagycsoportos vagy kisiskolás a célközönség, akiknek majd cuki lényes tolltartót akarnak eladni. A politikai vonal is remek, ebből is látszik, hogy tényleg komolyabb célközönségnek szánták, amit én személy szerint üdvözlők, és végre tudom értékelni. Köszönöm Disney, végre tudtatok egy már sikeres receptet továbbvinni.

86 Andor  (2022)

akció | dráma | kaland | sci-fi | thriller

A Zsivány Egyes történetében bemutatott Cassian Andor előtörténetével ismerkedhetünk meg, amint a lázadás kialakulásának kezdeti éveiben tevékenykedik. több»

0