2023.01.24 15:53 Kóborló Olvasottság: <100x
0

Max, nem az ember legjobb barátja

Az elmúlt napokban Ismét alámerültem a régmúlt idők videokazettás bugyraiban, és ráleltem John Lafia (1957-2020) rendezésében készült Max 3000 - Az ember legjobb barátja című filmre, amit tinédzserkoromban kimondottan kedveltem, de azóta finoman szólva már a felejtés homályába veszett nálam eme alkotás, így tehát gondoltam, újra nézem, hogy miként is alkotnék véleményt róla manapság.

Jelen filmünk történetét finoman szólva sem bonyolította túl a forgatókönyvíró John Lafia (1957-2020), aki egyben a rendezést is magára vállalta, de valahogy emiatt egy pillanatra sem tudok haragudni eme úriemberre, hisz szinte mindvégig pörgős tudott maradni a film cselekményvezetése. Sőt, a forgatókönyvíró és egyben rendező John Lafia még azt is bevállalta, hogy egyáltalán nem foglakozott a filmbéli karakterek részletes megismertetésével, hanem sokkal inkább fókuszált arra, hogy szinte mindig történjen valami a képernyőn. Ehhez pedig kimondottan jó partnere volt a filmbéli Max 3000, hisz szinte annyi szuperképességgel ruházta fel, ami épp hogy csak belefért a közel másfél órás játékidőbe. Ezáltal pedig nyugodtan kijelenthetjük hogy a film központi karakterei nem az emberi szereplők voltak, hanem egy bizonyos négylábú, alias Max 3000. E téren talán csak egy kissé éreztem savanyúnak azt a bizonyos szőlőt, ez pedig amiatt lehetett, hogy Lance Henriksen karakterével sem foglakozott túlzottan sokat a forgatókönyvíró/rendező. Sajnos a további karakterekről nem nagyon érdemes szót fecsérelni, hisz sem a színészi alakításaik, sem pedig a történetben betöltött szerepük nem túl lényeges.

Max, nem az ember legjobb barátja

Viszont arról mindenképp érdemes szót ejteni, hogy a film nem igazán finomkodik, ha véres jelenetekről van szó, de sajnos az idő vasfoga azért szépen kikezdte eme alkotást is. 1993-ban, amikor elkezdték eme film forgatását, a számítógépes trükkök még csak bontogatták a szárnyukat, vagy ahol láthattuk is eme trükköket, azon filmek kimondottan nagy költségvetésből készülhettek el. Nos, a Max 3000 - Az ember legjobb barátja a maga 6 millió dolláros költségvetésével nem igazán tartozott azon filmek közé, ahol bármifajta számítógépes effekteket láthatunk majd, így be kellett érnünk a készítők technikai kreativitásukkal, és hát ez egyes jeleneteknél kissé gyengére is sikeredett.

Mindenképp ajánlom eme filmet azon horrorrajongók számára, akik a szórakoztató kutyás horrorfilmek közül csupán az 1983-as Cujo-t tudnák megemlíteni, mert ha annak a filmnek a szintjére nem is ér fel jelen alkotásunk, de bőven el tud lenni a néző a Max 3000-rel is.

horror | sci-fi | thriller | vígjáték

Egy genetikailag mutáns kutya, Max megszökik Dr. Jarret szigorúan őrzött laborjából és egyenesen Lori Tanner, az állatbarát riporternő otthonában köt ki. Lorit megdöbbenti Max... több»

0