2023.02.04 15:36 Zsolt Szabó Olvasottság: <100x
4

Görög mitológia kicsit másképp

Az istentől született, de emberek által nevelkedett Perszeusz (Sam Worthington), a hatalmas Zeusz (Liam Neeson) félisten fia, az istenek királya megesküszik, hogy bosszút áll Hádészen (Ralph Fiennes), az alvilág rémisztő uralkodóján, amikor látja halandó családja elpusztulását. Amint az emberfaj összeszedi bátorságát, hogy fellázadjon az Olümposz istenei ellen, a halálra ítélt Argosz város csatatérré válik, miközben Hádész azzal fenyeget, hogy szabadjára engedi a legendás tengeri szörnyet, a Krákent, hacsak a szép Androméda hercegnő nem ajánlja fel magát áldozatul. Most már nincs vesztenivalója, Perszeusz merész, veszéllyel terhes küldetésre indul, hogy megállítsa a gonosz erőit, mielőtt Hádész káoszba és sötétségbe taszítaná a világot. De ahhoz, hogy túlélje a démonok és szörnyű ellenfelek könyörtelen támadásait, Perszeusznak először fel kell vállalnia a sorsát.

Sam Worthington a 2009-es Avatar gigantikus sikere után felkapott színészek közé csatlakozott, amit sajnos meglovagolni nem tudott, így csak a Titánok harcáig jutott el, de ezt jól abszolválta színészi kvalitásának. Amiből természetesen egy folytatása is készült A titánok haragja címmel. Mellé pedig igen nagy nevek csatlakoztak a mellékszerepekre, többek közt Liam Neeson (Zeusz) és Ralph Fiennes (Hádész), akik szerintem teljesen jók voltak a szerepeikben, viszont egyértelmű, hogy Worthington volt a főszereplő, és a karaktere vitte a show-t. Anno a filmre a Warner Bros 125 misit áldozott zöld hasúból, ami világ szinten anno igen jól muzsikált, de a film látványorgiája és a csatajelenetei jelentették a sikert, és nem a film sztorija.

Görög mitológia kicsit másképp

Látványvilága lenyűgöző jól megkomponált, és van bőven harci jelenet is. Sok-sok görög mitológiai személlyel ami azért nem szokványos, egy mozit tesz le a stúdió az asztalra, és nem mondhatjuk tucatfilmnek sem. Természetesen a történetből többet is ki lehetett volna hozni, mármint nem ilyen, laposra sikeredett, az alkotók biztos azt gondolták, a látvány majd kárpótol minket. Így is lett, viszont ez nálam csak közepesre sikeredett alkotás (6/10), ami azért nem azt jelenti, hogy egyszer nézhetős kategória részemről. Mozizásra fel! Ajánlani tudom, popcorn ropogtató mozinak tökéletes.

akció | fantasy | kaland

Perszeusz (Sam Worthington) reménytelen küzedelembe kezd Hádésszal (Ralph Fiennes), és mivel nincs vesztenivalója, bárkit maga mellé vesz, aki harcolni tud az Alvilág ura ellen.... több»

4