2023.03.07 10:41 Zsolt Szabó Olvasottság: <100x
1

Sikeres folytatás

Mostanság egyre népszerűek az ázsiai alkotások, főleg a koreai filmek, sorozatok. Anno pedig a Szigorúan piszkos ügyek-trilógia volt az etalon, mivel világszinten is bemutatták, így nálunk is. A film egy előzményfilm lett, ami bemutatja az előző rész főszereplőinek cirka 10 évvel ezelőtti énjeit, és ez a film is szépen fel lett építve, a karakterek jól meglettek formálva és alakítva, és a jellemfejlődésükre is odafigyeltek, így ez egy igazán nagyon jó film lett, és folytatásnak is tökéletes. Ez a része inkább egy maffiafilm lett, bemutatva a triádok kegyetlen módszereit.

Dráma ebben a részben is bőven akad, és természetesen, mint az első részben, a végkifejletet megjósolni itt sem lehet, annyi esemény követi egymást. Chan Wing Yant kizárták a Rendőrakadémiáról, mert rokonai a triádhoz tartoznak, és ezt eltitkolta. Most SP Wong ad neki egy esélyt, hogy leleplezze a féltestvére, Hau által irányított triád családot. Ming pedig parancsot kapott, hogy ölje meg Hau apját, és beszivárog a rendőrségbe.Így végül az alapszituáció, ami az első rész alappillére volt, itt kezdődött el, és ezt jó volt, nyomon követni a fejlemények alakulását évről évre.

Sikeres folytatás

A történet bonyolulttá válik, amikor kiderül, hogy Wong kapcsolatban áll Hau apjának halálával. A bosszú akkor kezdődik, amikor Mary, Sam felesége is belekeveredik. Mint az első részben is, a szálak bonyolódnak és kiszámíthatatlanná válnak, és épp ezért lesz ez a film jó. Így csak ajánlani tudom mindenkinek. Itthoni körülmények közt is egy nagyon jó minőségi BluRay lemez van piacra dobva DD 5.1-es hangzásokkal, a film zenéje pedig, mint az előző részben, most is nagyon jó ázsiai jegyeket tartalmaz. Az értékelésem még mindig egy erős 7/10-es. Mozizásra fel!

akció | dráma | krimi | thriller

Kwun, a Triád vezéralakjának meggyilkolása hatalmi harcot indít el a Triád vezetői között. Mindannyian ugrásra készen várják a fejleményeket, azaz a Kwun család... több»

1