2023.04.09 20:04 Crystaldeer Olvasottság: <100x
0

Fájdalmas döntés

Nincs annál rosszabb, mint mikor elveszítünk egy hozzánk közel álló személyt. Bármelyik nap, vagy pillanat lehet az utolsó, és sosem tudhatjuk mikor jön ez el. Hacsak valaki meg nem tervezi előre a saját halálát, mint mondjuk eme film főszereplője, Esther. A film az utolsó együtt töltött hétvégét mutatja be, minden kis apró felmerülő nehézséggel együtt, mint hogy mit illik ilyenkor egyáltalán ajándékba vinni egy ilyen családi eseményre, és hogy miért ne lehetne bármikor karácsony, ha úgyis az az utolsó. Senki sem tudja mi a helyes ilyenkor, hogy boldogan élvezhetik-e egymás társaságát vagy szomorkodjanak? Nagyon nehéz lehet egy ilyen szituációban jól viselkedni. Ezt még tetőzi a családi eseményeken felmerülő szokásos személyes viszályok, ami minden helyzetben elkerülhetetlen. Pedig nemcsak a családtagoknak nehéz egy ilyen szituációban benne lenni, hanem annak is, akinek meg kell hoznia ezt a végső döntést; meghalni mielőtt még rosszabbra fordulna a betegség és amíg még a halál nem annyira szenvedés. Van ilyenkor rossz, vagy jó döntés és az vajon visszafordítható még, vagy már túl késő?

A fenti kérdésekre talán megkaphatja a néző a filmből a választ. Hiszen a film csodálatosan, mégis fájdalmasan mutatja be ezt a bizonyos utolsó hétvégét.

Fájdalmas döntés

Amellett, hogy a film alaphangulata drámai, mégis zseniálisan el lett rejtve benne a humor, amely egy időre olyan kellemes légkört kölcsönöz, hogy már szinte a néző is elfelejti, hogy miért is gyűlt össze a család.

Mindegyik szereplő kiváló és hiteles alakítást nyújtott, ezáltal egy igazán színvonalas alkotást láthatunk.

Ha néha úgy is érezheti a néző, hogy egyes jelenet lassabban bontakozik ki, az szerintem a drámaiság fokozása érdekében volt így. Van aki ezt kissé vontatottnak, vagy unalmasnak találhatja, de én nem gondolom így. Nekem kifejezetten tetszett, ahogy bevágtak néhány természeti jelenetet is, mint például a tóparti naplemente, vagy séta a tópart körül. Ezekkel a jelenetekkel az elmúlást szerették volna jelképezni.

Csak ajánlani tudom megnézésre annak, aki szereti a hasonló témájú filmeket.

88 Néma szív  (2014)

dráma

Egy család három generációja összejön egy hétvégére. A halálos beteg édesanya nem szeretné, ha meg kéne élnie állapota súlyosbodását. A család tagjai közt egyre nő a... több»

0