2023.06.17 10:53 Interfectorem Sabnock Olvasottság: <100x
2

Legalább Kandyse McClure  remek dekoltázsát elnézegettem.

Többet nem is tudtam, mint szurkolni, hogy az a sárga kis ruha csússzon már lejjebb, könyörgöm!

Donald P. Borchers legalább a női főszereplőben nem hibázott.

Legalább Kandyse McClure  remek dekoltázsát elnézegettem.

Bő nyolc évvel a legutolsó, DVD-re készült epizód (a gagyi Revelation) után sem felejtették el a kukoricaistenséget imádó, szüleik ellen forduló gonosz gyermekek „fenséges és félelmetes” koncepcióját, így egy újabb installáció látott napvilágot, amelynek nettó feleslegességéről nem szeretnék, és nem is tudok bővebben nyilatkozni.

Ezúttal egy kisebb költségvetésből építkező, televízióra szánt változatot hozott tető alá Donald P. Borchers (író-rendező), de az utóbbi folytatások silány színvonala és az unalomfaktor egyértelműen változatlan maradt.

Mit látunk, ha nem szunnyadunk el?

Egy vietnámi veterán, Burton (David Anders) és felesége, Vicki (Kandyse McClure) éppen a nebraskai Gatlin városka közelében autókázik, amikor elütnek egy, a kukoricásból az útra futó gyereket, akinek – mint az utólag kiderül – már eleve el volt nyesve a torka.

A teljesen kihalt városba érve aztán hamarosan összetalálkoznak a késsel, kaszával és egyéb dolgokkal felfegyverkezett gyermekek seregével, akik megölik a feleségét, a férj pedig, miután megpróbál ellenállni a kölyköknek, elinal, mikor látja, hogy innen nincs menekvés.

A sztori?

Hát, nagyjából ennyiben aztán kimerül.

Igazából tényleg semmivel nem rosszabb ez a televíziós szórakoztatásra szánt folytatás, mint az elődjei.

Adott két merőben unszimpatikus főszereplő, akiket egyáltalán nem tudunk sajnálni, aztán néhány parancsosztogatás és vallási bölcselkedés erejéig színre lép a kis Isaac (Robert Gerdisch), mint bandavezér, illetve jóval idősebb fő követője, Malachai (Daniel Newman) is itt-ott megmutatja magát.

A többi rosszcsont gyerkőc pedig többek között megrongálja a pár autóját, de különösebben nem zavarnak sok vizet, teljesen papírmasészerűek.

A film cselekményébe került még egy termékenységi aktus, néhány hallucináció, egy kis paradicsomlé, de igazából inkább a nulla felé konvergál az izgalmi faktor, jóravaló misztikus hangulatot pedig még a nyomokban sem tartalmaz.

Talán, ha felrázzuk, nem keverjük… (haha).

Jonathan Elias zenéje és Jamie Thompson kamerakezelése is gyenge.

horror | thriller

Egy nebraskai kisvárost aszály súlyt 1963-ban. Egy gyermek elmeséli társainak, hogy álmában beszélt Istennel, aki azt mondta neki, hogy a felnőttek istenkáromló beszéde miatt... több»

2