2023.07.07 09:07 Interfectorem Sabnock Olvasottság: <100x
0

Az emberiség bűne

Végül eljön az apokalipszis, és mindenkinek el kell majd számolnia a tetteivel.

Joshua Butler is ezen az úton halad, és mint Clive Barker-rajongó, filmjében ezt le sem tagadhatná.

Az emberiség bűne

A succubus (fordításban: aláfekvő) a középkori legendák természetfeletti, vonzó női démona, (férfi párja egyébként az incubus névre hallgat), aki különösen vonzó testével hamar elcsábítja a férfiakat és egy szexuális aktus segítségével szívja ki életerejüket, hasonlóan, mint a vámpírok.

A Biblia és az ősi iratok Ádám első feleségétől, a Bibliából kimaradt Lilithtől eredezteti őket, de a mostani filmben ennyire azért nem megyünk részletekbe, elég, ha tudjuk, hogy ők az erotikus csábítók.

Mi a történet?

1815-ben járunk, amikor egy damaszkuszi apátságban lévő ereklyét próbál jobban szemügyre venni egy testvérpár, aminek az lesz a vége, hogy kissé szakadt öltözékkel bíró succubusok szabadulnak ki, majd pedig a közelben lévő időkerék révén hirtelen a jövőbe utaznak.

Miután a gömb levágta testvére kezét, az pedig belehalt, Tomas Alcala (Greg Serano) szerzetes mintegy bűnbocsánatként magára vállalja, hogy egy különleges succubus-megsemmisítő tőrrel utánuk menjen egy a számára teljesen ismeretlen világba.

Miután a különleges varázserővel bíró kése sikeresen belőtte az irányt, egyből Munkar (Mary Mara) és Nakir (Rebecca Harrell) nyomába ered, de az üldözés közben rájön, hogy az ősi prófécia szerint csak egy erre hivatott szent ölheti meg őket, szóval pár letartóztatás után újdonsült ismerősével, Rachel nevű rendőrnővel (Gina Ravera) nekiáll egy szentet keresni a közelben.

Sajnos nem olvastam a mű alapjául szolgáló írást, de azért annyira szerintem ismerem már Clive Barker stílusát, hogy javarészt meg tudnám mondani, hogy mi az, amit egy-az-egyben átvettek belőle.

Ilyen például a fura, márványszerű gömbből kifejlődő/életre kelő succubusok látványa, illetve az is tetszett, hogy áldozataikból olyan kis apró, köldökzsinórszerű csövön keresztül szívják ki az életerőt, de az érdekes begubózásuk is ide sorolható.

Nagyrészt az idevágó digitális trükkökkel sincsen bajom – az egyikükből kikelő amorf dolog nekem például nagyon tetszett –, viszont az időutazás modellezése már hagy kívánnivalót maga után.

Barry Donlevy operatőrünk sem volt mindig helyzete magaslatán.

Ezek voltak tehát a pozitívumok, és sajnos ezekből van a kevesebb.

Ha már a bibliai succubus démonokról szól a film, nem ártott volna szexi és csábító, de legalább szép és dögös csajokat beszerezni (vagy mondjuk néha meztelenül szerepeltetni őket, ezzel is fokozva a rájuk vonatkozó vonzó jelzőt), mert ezekkel az enyhén kivénhedt, kissé szakadt prostiknak tűnő hölgyekkel úgy érzem, eléggé félrement a casting, amiről azért derék rendezőnk is tehet.

Továbbá sajnos a forgatókönyv is csapong, és ez nagyon bosszantó, ezzel aztán megmagyarázhatatlan és főleg teljesen logikátlan helyzetek tömkelegét teremtve.

Logikátlan és néha kissé lapos.

Egyszeri megnézésre, rajongóknak ajánlott, de semmi több.

Menjünk tovább.

Nálam ez így 60%, és három csillag.

0