2023.07.21 00:18 szemtelen Olvasottság: <100x
0

Orrszarvú a kampányban

Ha kedveled az olyan politikai drámákat, mint a Kártyavár, az Utódlás vagy a Botrány, akkor nem hagyhatod ki a sorból ezt a jól megírt K-drámát sem. Valószínűleg nem kelt majd hatalmas hullámokat a Netflix-piacon, de aki végignézi a 11 epizódból álló politikai thrillert, nem fogja bánni, hogy végig csinálta.

A „Királynők egymás között” nem egy kapkodó bosszúthriller, hanem egy saját ütemre komponált politikai kampányt mutat be, két rendkívül eltérő és erkölcsileg kétértelmű karakterkészlettel rendelkező résztvevő között. Az epizódok cselekménye lényegében a libikóka effektusra építkezve hintázik a két fél között – mindegyik kerül enyhe fölénybe, majd az erőviszonyok újra megváltoznak. Főszereplője egy vállalati „karmester”, akinek alakítása végig meghatározó és élvezetes. Az ellenfelek módszerei olykor felháborítóan etikátlanok, az álhírek készítésétől az emberrablásig és zsarolásig. Az összetett politikai manőverek teljesen lebilincselőek, a machiavellizmus, a gátlástalan politika olyan jól felépített, hogy hamarosan egy sakkjátszmában találod magad, ahol mindenki gondolkodik a következő lépésen, szakmai és politikai trükkök sokaságával tarkítva. Tanulságos, hogy a közvélemény, az érdekcsoportok, a tömegtájékoztatás, a jogrendszer és a vallási szervezetek mennyire kiszolgáltatottak a gazdagok és hatalmasok manipulációival szemben, különösen, ahol a kapzsiság és a félelem uralkodik.

Orrszarvú a kampányban

Természetesen a monumentális sorozatnak vannak apróbb hibái, de ha összegezzük a magával ragadó cselekményt és fordulatokat, egy egységesen kiváló teljesítményt kapunk a koreai produkciótól.

dráma

Egy nagyhatalmú üzleti konglomerátum befutott intézője beugrik a politikába, hogy egy önfejű polgárjogi ügyvédet tegyen Szöul következő polgármesterévé. több»

0