2023.07.28 16:50 Crystaldeer Olvasottság: 1216x
1

Részemről a 21. század legjobb magyar akció sorozata

Kerestem valami jó sorozatot, és láttam, hogy elég jó értékelést kapott mindenhol, ezért esett erre a választásom. De hogy őszinte legyek, a színészgárda is tetszett már elsőre, mégis sokkal jobban tetszett végül annál, mint amit vártam tőle. Szerintem nem túlzás kijelenteni, hogy részemről ez a sorozat a 21. század legjobb magyar akciósorozata lett!

Az első évad eleje még úgymond akcióban és thrillerben kicsit lazább, talán inkább családias dráma jellegűre sikeredett, aztán a második évadtól belecsaptak rendesen a véres jelenetekbe, de mégis úgy gondolom, a harmadik évad lett a legdurvább akció és thriller terén. Egyszerűen imádtam az összes részt! Bár néhol sejteni lehetett, hogy mi fog történni majd, de mégis rengeteg olyan csavar volt benne, ami szinte sokkolóan hatott, mert egyáltalán nem számítottam rá. Ez tette számomra még inkább kedvenccé, mert őszintén szólva nagyon kevés ilyen fordulatos sorozat van, legalábbis én így gondolom. Ráadásul az összes szereplő vérprofi volt a történetben, nagyon hitelesen alakította mindenki a karakterét. Mégis hadd emeljem ki Ónodi Esztert. Úgy gondolom, amit ő a harmadik évadban nyújtott, megérdemelne egy filmes díjat. Amerikában ezért már Oscart is kapott volna. Emellett tetszett a harmadik évadban, hogy a Biankát alakító színésznőt, Németh Laurát lecserélték Staub Viktóriára. Staub Viki szerintem tökéletes csere volt, sokkal hitelesebben alakította Bianka karakterét. Habár a harmadik évad első részében én kicsit túl erős karakterváltásnak éreztem őt, mert a néző csak annyit látott, hogy egy rendes lányból „hirtelen” egy drogos, bűnöző lett. Elsőre én nem is tudtam hova vélni ezt a cserét, és azt hittem, másik lányról van szó, de persze hamar kiderült, hogy ő bizony az „új” Bius. De aztán valahol az évad felénél érthetővé vált ez a változás. Például az ő esetében tudtam, hogy ez lesz a lány vége, bár azt nem gondoltam, hogy ilyen sokkolóan fogja véghezvinni az öngyilkosságot. Számomra Bianka halálának jelenete is hihetetlen jóra sikeredett. A fiatal karaktereket játszó színészeket is nagyon jól választották ki. Teljesen hitelessé tudták számomra tenni a történetet. Nagyon tetszett ez a fajta cselekményvezetés, hogy fokozatosan visszatérve az időben a néző szép lassan választ kaphatott mindenre, hogy mi hogyan történt. Így lassan összeállt a teljes kép. Sőt én még azt is elhittem, hogy Endre bá tényleg életben lehet.

Részemről a 21. század legjobb magyar akció sorozata

Be kell valljam, a történet utolsó részén pedig majdnem sírtam. Nem számítottam ilyen befejezésre. A három évad alatt a Miklósi család története nagyon a szívemhez nőtt, de szerintem sok néző így érezhette a sorozat végére, szóval már valahol az első évadnál tudtam előre, hogy nagyon fog hiányozni, ha vége lesz. Hiszen háromszor nyolc rész egy sorozat tekintetében nem igazán hosszú. Mégis annyi minden történik ebben a 24 részben, hogy nem is gondoltam volna, mennyire izgalmas és eseménydús lesz. Alig vártam mindig a következő részt.

Csak ajánlani tudom mindenkinek! Aki a Társas játékot látta, ebben sem fog csalódni, bár ez jóval akciódúsabb lett. Aki szeretne egy igazán szuper akció-thriller sorozatot látni, kiváló magyar színészekkel, az feltétlenül nézze meg, ha még eddig nem tette. Ez a sorozat összességében, úgy, ahogy van, zseniális!

89 Aranyélet  (2015)

akció | dráma | thriller

Egy jómódú család feje tisztességtelen úton szerzett pénzből teremtette meg a kifogástalan életszínvonalat szerettei számára, ám egyre inkább úgy érzi, fel kell hagynia... több»

1