2023.08.04 08:03 JRD Olvasottság: <100x
0

Igazából 3,5*...de úgy éreztem ebben az esetben egy kicsit érdemes túlpontoznom...

Akik a pörgős filmeket szeretik, azoknak valószínűleg nem fog tetszeni.

Akiknek a Marvel vagy egy Jason a filmkészítés csúcsa, azoknak valószínűleg nem fog tetszeni.

Igazából 3,5*...de úgy éreztem ebben az esetben egy kicsit érdemes túlpontoznom...

Akik csak látványra összpontosító filmeket néznek, valószínű, hogy azoknak sem fog tetszeni.

A film (már csak hangulata okán is) kíván némi nyitottságot és türelmet. „Melankólia, fájdalmas líraiság” – olvastam valahol. És ez a rövid mondat sok mindent el is árul a film hangulatáról. Azonban egy biztos: Michael Fassbender a legjobb választás volt a karakter megformálására.

Ám meg kell jegyeznem: egy könyv filmre ültetése mindig kockázatos, és talán ebben az esetben ez nem is sikerült. A könyvbéli vakvágányos nyomozást a rendező nem tudta visszaadni a filmben, pedig ez volt a történet egyik legérdekesebb vonala. Hogy olvasóként szinte biztos vagy benne, hogy ki a gyilkos... aztán egy csavar, és dugába is dőlt minden felállított elmélet, és meg is szűnt a gyanúsított gyanúsítottnak lenni.

Ez a film kicsit több, mint amit megszoktunk manapság a filmektől. Bevallom, nehézkesen álltam neki a filmnek, aztán rájöttem, hogy lassúsága ellenére érdemes a figyelemre.

Mondom ezt annak ellenére, hogy olvastam a könyvsorozatot (ami egyébként nagyon jó), és a film nem tudta visszaadni azt a hangulatot, amit a könyvek sorai uraltak az elejétől a végéig.

Egyébként Harry Hole figurája érdekes, elgondolkodtató. Már-már alkoholista, múltjának démonaival harcol folyamatosan, és mindeközben egy sorozatgyilkos szedi áldozatait.

Vajon megtalálja a gyilkost?

Vajon nyomozása során képes megbirkózni a karakter saját belső szörnyeivel?

Vajon hány áldozatot neve mellé húzhat strigulát a gyilkos?

Ha meg akarod tudni, mi lesz a történet vége, akkor meg kell hogy nézd! (És/vagy el kell olvasnod a krimisorozatot, ugyanis a film jelentős részét nem is forgatták le.)

Szóval, filmre fel, és jó szórakozást!

62 Hóember  (2017)

dráma | krimi | misztikus | thriller

SkyShowtime (2023.02.14.)

Amikor leesik az első hó, és Harry Hole, az elit nyomozóosztag vezető detektívje egy eltűnt áldozatról értesül, arra gyanakszik, hogy egy rejtélyes sorozatgyilkos lépett újra... több»

0