2023.08.14 21:34 OkosMajom Olvasottság: <100x
1

Miguel Ferrer kőkemény mozija!

Miguel Ferrert számtalan jó mozifilmben láthattuk már 2017-es haláláig, mint például a Mélytengeri szörnyeteg, A vérszomjas dada, A bérgyilkosnő, Zsarulesen, Stephen King: Végítélet, Garcia Lorca eltűnése.

Nem éppen a főszerepeiről volt ismert, de zseniálisan hozta a rá bízott karaktereket.

Miguel Ferrer kőkemény mozija!

Jelen filmünket viszont ő határozza meg. Itt most ő az alkotás motorja, az alfája és az ómegája!

Stáb!

Mark Pavia a rendező, akinek máig két filmje van, ez a 97-es és egy 2016-os horror, a Fender Bender, ami, valljuk be, erősen közepesre sikerült!

Az operatőr David Connell, a vágó Elizabeth Schwartz és a zenéről Brian Keane gondoskodott!

Színészi gárda!

Richard Dees: Miguel Ferrer, Katherine Blair: Julie Entwisle, Merton Morrison: Dan Monahan és a szörny, Dwight Renfield: Michael H. Moss.

Maga a sztori!

Richard Dees a Bepillantás nevű szennyújság hihetetlenül arrogáns újságírója. Ha valahol felbukkan valami különleges, mint egy sátánimádó pap, vagy egy szadista, és emberevő hörcsög-kolónia, akkor ő abban a pillanatban ott terem, orra különösen érzékeny a vér és a mocskos szenzáció szagára.

Mint sejthető, nincs családja, sem barátai, csak munkájának él.

Nem érez senki iránt részvétet, nem érdekli különösebben semmi, csak az olvasói mutatók és a minél véresebb, különlegesebb és morbidabb történetek. De most viszont elképzelhető, hogy emberére talált. Kisvárosi, magántulajdonú repülőtereken egy magát vérszívó vámpírnak képzelő idegen rendez komoly vérfürdőket, éjfekete Skymaster kisrepülője pedig mindig csendben és észrevétlenül hagyja el a tetthelyet.

Mivel hősünk maga is amatőr pilóta, akinek saját repülőgépe van, ezért gyorsan utána tud eredni a gyilkosnak, de a végeredmény még őt is hanyatt vágja, hiszen a Dwight Renfield nevet használó szörnyeteg ténylegesen egy ősi, félelmetes vámpír!

Igazából egy „one-man show”-nak lehetünk szem- és fültanúi, hiszen a Deest életre keltő Miguel Ferrer az, aki elviszi a hátán egyedül az alkotást!

A flashback-jeleneteket leszámítva mindent Dees szemén keresztül látunk, és Ferrer, mint a mellékelt ábra mutatja, tökéletes erre a szerepre.

Egy olyan archetípus, akit azért nagyon nem lehet szeretni!

Így viszont Julie Entwisle szerepe nagyon egydimenziós lett!

Adhattak volna a kis csinos hölgyikének egy pár perc „now I show myself” énidőt!

Nincs hiány vérben és izgalomban, csak megint az a fránya „low budget”, ami megakadályozta a kifejezőbb mozit!

Plusz egy jó rendező, plusz Ferrer mellé jobb színészek!

De nekem Stephen King miatt óriási kedvenc, évente egyszer mindenképpen megnézem!

Na, nézzük a statokat!

A TMDB-n 202 szavazat után 60%-os. Az IMDb-n 11ezer szavazat után szintén 60%-os, de nálam a novella után szabadon, és a sztori, plusz Ferrer, na meg King miatt 81% és öt csillag!

Soha rosszabbat!

fantasy | horror | misztikus

Egy újságíró egy vámpírszerű gyilkos nyomában van, aki repülőgéppel utazik egyik helyről a másikra. több»

1