2023.08.23 12:55 Interfectorem Sabnock Olvasottság: <100x
0

Ilyen az Élet!

Hahstag élet, hahstag halál!

Ugyanaz!

Ilyen az Élet!

Ma a modern kori social media ezt vigyori „pofával” jelenti ki!

A film rendezője, Tara Subkoff pedig ezt nagyon ügyesen ki is használja!

Elég hamar kiderül a film alapkoncepciója, ahogyan nagyon hamar jön a felismerés is, hogy igencsak ismert színészek játszanak a filmben, akiket mindig örömmel látunk a vásznon.

Az Orange is the New Black-ből megismert Taryn Manning, az Amerikai pite filmek Jessicája, Natasha Lyonne vagy éppen az American Horror Story egyik többszörösen visszatérő szereplője, Chloë Sevigny.

De azért ne felejtsük el Timothy Huttont és Balthazar Gettyt se!

A szereplők tehát izgalmasak voltak, a történet pedig egyszerűen nagyszerű!

Mi is a történet?

Hat fiatal lány összeröffen egy kifejezetten modern, elegáns házban egy kis csajos bulira.

Ahogy ilyenkor lenni szokott a lányoknál, megy a másik heccelése, ugratása, ez azonban csakhamar átmegy az úgynevezett cyberbullyingba, vagyis internetes zaklatásba.

A lányok ugyanis csúnyán összevesznek, egymást mocskolják és szidják, túlzásba esve, aminek köszönhetően folyamatos feszültség van köztük.

Ehhez már csak egy óriási extra, hogy a luxus ház, amiben vannak, egy korábbi tömegmészárlás helyszíne, a gyilkost pedig azóta sem fogták el.

Amikor az egyik lány, Cat (Haley Murphy) eltűnik a közeli erdőben, hirtelen a hullámok kegyetlenül összecsapnak a szereplők feje fölött.

Ez tényleg egy nagyon egyedi horror, ehhez hasonlót még nemigen láttam.

Az alaptéma ugye a cyberbullying és a social media káros hatásai, ehhez az író-rendező, Tara Subkoff úgy gondolta, színes kis „tündi-bündi” animációk dukálnak, melyeket láthatunk közösségi portálokon, szociális csatornákon és egyéb internetes, hányingerkeltő bugyrokban.

Számolják a lájkokat, hashtageznek és ehhez hasonló „csajos” dolgok, mindezt tényleg furcsa animációk kíséretében, ami kétségkívül egy kissé fura és nagyon bátor húzás.

Ez képes lenne komolytalanná, kissé bugyutává tenni a filmet, de nem, hiszen egyszerűen jól van megoldva, és a kezdeti meglepettségemet végül felváltja a csodálkozásom ezen a véres és abszurd humoron.

Ahogyan az Unfriended (Ismerős törlése) című filmnek, úgy ennek is teljesen időtálló és komoly mondanivalója van.

Csak amíg a sima Skype-horror képtelen volt ezt normálisan átadni, addig a #Horror az abszurd megvalósítás ellenére is kifejezetten hatásos és elgondolkodtató maradt.

Sajnos a mai világunk valóban olyan erőszakos és személytelen, amilyennek a #Horror lefesti, valahol óriási szerencse, hogy nekem már mint „öreg rókának” már nem kell átesnem ezen.

Kegyetlen a tinik világa…

De a film zseniális és formabontó!

Akinek meg nem tetszik, nézzen piff-puff akciót, uni-, giga- és megaverzumokat, vagy „cuki-muki” barbikat, meg írjanak telis-tele helyesírási hibával blogokat!

Hajrá!

Minden másra ott a való világ!!!

Öt csillag!

32 #Horror  (2015)

dráma | horror | krimi | misztikus | szatíra | thriller

Egy 12 éves lányra horrorisztikus éjszaka vár, amikor egy erősen függőséget okozó online közösségi játék a kibertérből nagyon is valóságossá válik. több»

0