2023.09.22 11:36 Juki-onna Nézhetetlen Olvasottság: <100x
0

Kellett tíz perc a film után, mire észhez tértem. Tátott szájjal néztem végig a filmet, annyira rossz volt.

Szerintem halálra röhögték magukat a forgatókönyvírók/rendezők (Scott Beck és Bryan Woods), hogy egy ilyen művet tesznek le az asztalra. Én is röhögnék a helyükben! Sci-fi, thriller? Ez a két szó elég, hogy tömegeket vonzzon be a mozikba. Voltak jelek, hogy kerüljem ezt a filmet, csak nem vette figyelembe őket. A film thriller (borzongás) része abban rejlik, hogy zaklatottá válsz, hogy egy ilyen filmre ültél be, a sci-fit pedig láttad az első pár percben a galaxisok fotóiról (köszönjük szépen).

Gondoltam a film elején, „ebből lesz valami”, de igazából az első pár képkocka után le is állíthattam volna a filmet. A narrátor bár próbált egy kis drámai hangulatot belevinni a filmbe, de nem jött össze. Az annyira mű meteorit repülése a „kamera” előtt körülbelül az Alfa holdbázis (1975) szintjét üti meg. A film után rá kellett néznem a naptárra, hogy valóban 2023-at írunk-e, vagy én is visszarepültem az időben? (Nem akarnék mobillal a kezemben kimenni az utcára 1970-ben.) Szánalmas, eseménytelen és fordulatokban szegény volt a film.

Kellett tíz perc a film után, mire észhez tértem. Tátott szájjal néztem végig a filmet, annyira rossz volt.

Mills (Adam Driver) jobb, ha megmarad a lovagkorban (Az utolsó párbaj), és a szerető vagy féltékeny férj szerepét vállalja, megvan hozzá az alkata és az „arca”. Azt hittem, hogy izgalmas filmet láthatok tőle (lehangoló volt), inkább egy vad túlélős film. Sok dolog nem volt érthető számomra: az űrhajón minden utas a krióban alszik, Mills, aki egy kanapén szunyókál fitten, frissen, már ott is van, és megold mindent, amit a számítógép nem tudott. A piros gyöngyök: persze, minden hajón kellenek a piros gyöngyök, hogy tudjunk kommunikálni az idegenekkel. A végeredmény egy egyenlő szárú háromszög, páros hullámvonal és valami krikszkraksz. Ki a franc jött volna rá pánikhelyzetben, hogy mit jelent ez? Aztán lett belőle egy absztrakt kép. Azután előjönnek a ködben mocorgó dínók farkai, csontvázai. Borzalom! A színészi teljesítmény nulla, a zeneszerző (Danny Elfman) teljesítménye nulla, és a forgatókönyvírók és rendezők (Scott Beck és Bryan Woods) teljesítménye nulla. Ez az én véleményem. Azt hiszem, ezzel mindent leírtam. Persze, biztosan vannak olyan nézők, akiknek tetszett a film. Nagy bajban leszünk, ha ilyen thriller filmeket készítenek a jövőben.

63 65  (2023)

dráma | kaland | sci-fi | thriller

Egy névtelen pilóta (Adam Driver) egy kislánnyal (Ariana Greenblatt) együtt utazik az űr végtelenségében, amikor technikai problémák miatt kényszerleszállást kell végrehajtania... több»

0