2023.10.26 17:41 kabel Olvasottság: <100x
0

Okos thriller

A Wicker Man nem egy egyszerű, tucathorror, nem ijesztget beugró fejekkel vagy szörnyes álomjelenetekkel, és nem mutat vérben tocsogó hullákat vagy élőholtakat sem. A történet horrorja mi magunk vagyunk, a mi hozzáállásunk, a mi világképünk és annak borulása és megváltozása. Ritkán látni ilyen filmet, az biztos. Főszereplőnk egy detektív, aki egy kis szigetre érkezett egy elveszett kislányt keresve, azonban a szigetlakók furcsa szokásai, hazugságai és ferdítései miatt folyamatosan falakba ütközik, de semmi semmi sem tántorítja el céljától.

A detektívsztorinak induló cselekmény alakulása érdekes, és mindig akad benne elég meglepetés és fordulat, hogy izgalmas maradjon, és minden találkozás, minden új bizonyíték valami újat mutat meg a szigetlakók furcsa vallásából. Ez egy nagyon érdekes thriller alapjait teszi le, mely folyamatosan emeli a feszültséget, pedig nem látunk erőszakos dolgokat, csak bizarr elemeket, melyek szépen, finoman alakítanak ki egy képet, mely lassan emészti meg a nézőt. Ez a fajta atmoszféra nagyon ritka ilyen jellegű filmekben, sok rendező képtelen ilyen szintű hozzáállásra. A Mothman Prophecies vagy Midsommar tudott hasonlót létrehozni, talán.

Okos thriller

A technikai oldala a filmnek nyilván nem öregedett annyira szépen, nagyon érezni az ebben korban agyonhasznált világítást és set designt, illetve a fényképezés sem a legszebb, bár el tudom képzelni, hogy ez direkt ilyen, hogy egy tipikus detektívsztori hatást tudjanak létrehozni. A színészi játék egységes és rendben van, és segít egy elég durva lezárás létrehozásában, melyben csak várjuk és várjuk a megváltást.

horror | misztikus | thriller

A vesszőből font ember történetének főszereplője egy rendőr, akit egy skót faluba vezérelnek, hogy oldjon meg egy bűnügyet. Feladata, hogy kiderítse, mi történt az eltűnt... több»

0