2023.11.08 09:33 Tonyka Olvasottság: 207x
3

Nincs könnyű dolga

Imádom a The Boys-sorozatot. A második évad kicsit gyengébb volt, „nem sokkal”, de még így is bőven kimagasló, és nagy kedvenc számomra. Így aztán örömmel vettem, hogy látnak még potenciát ebben az univerzumban. Igaz, féltem is, mert manapság már elkerülhetetlen.

Rengeteg sorozat laposodik el, és készítenek spin-offokat kényszerből, a népszerűség meglovagolásának céljából. Szóval aggódtam is, hogy sikerül-e egy olyan irányt venni, ami érdekes és illeszkedik is az elődhöz. Ezúttal tinédzser szemszögből cseppentenek minket a Vought által irányított világba. Sajnos történet-ügyileg nincsenek nagy lehetőségek, így továbbra is a cég hálójában vergődünk.

Nincs könnyű dolga

Újdonságot ebből a szempontból nem kapunk. Ettől függetlenül pár fiatal személyén keresztül megismerjük az életüket, problémáikat, zavaros múltjukat, jelenüket, útkeresésüket. Szinte mindegyikük múltját drámák szegélyezik. Ez a sorozat is jól mutatja be az ember manipulálhatóságát, kihasználhatóságát. A recept ugyanaz, mint idáig, de továbbra is szórakoztató. A polgárpukkasztó jelenetek engem sosem zavartak. Egyáltalán nem tartom öncélúnak, hatásvadásznak. Tabuk ledöntésével mutatják be az emberi természetet és a végleteit. Sok-sok dolog lapul a hétköznapok felszíne alatt, a való életünkben is. Ha betekintést kapnánk ezekre a sötét helyekre, csak fognánk a fejünket, aztán rögtön bebizonyosodna, hogy az élet sokkal durvább forgatókönyvíró, mint amit ezekben a filmekben mutatnak. A szálakat szépen kuszálják szét, majd fonják össze. A főszereplő személyét övező titok továbbra sem derült ki. Látható képessége nem emeli őt ki, de egy félsorost azért elhintenek, felébresztve a kíváncsiságunkat. Az évad utolsó részében löknek rajtunk egy jó nagyot, hisz felbukkan a két ikon, akikkel bizony összekötik a szálakat. Nem lett jobb, mint az eredeti sorozat. Pusztán kaptunk pár új szereplőt, hellyel-közzel ugyanazokkal a problémákkal, küzdelmekkel, amiket valamennyire már ismerünk. Ezáltal kijelenthetjük, hogy valamivel gyengébb, de továbbra is kellemes szórakozás azoknak, akik kedvelik ezt a görbe tükröt tartó világot.

80 Gen V  (2023)

akció | kaland | vígjáték

A fiatal 'hősök' próbára teszik fizikai, szexuális és erkölcsi határaikat, miközben a legjobb városokban a legjobb szerződésekért versenyeznek. Az Amazon Prime nagysikerű The... több»

3