2023.12.26 01:18 Ahoj poplacsek Olvasottság: <100x
0

Kíváncsi lettem rá

Hát jó. Na szóval, hol is kezdjem...

Értem én, hogy 1971-ben ez nagy szám volt, egy olyan évben, amikor a q-brick mechanikus narancsa lett a legnagyobb durranás, hát ahhoz képest ez is jó. Mai szemmel inkább történelmi jelentőségűnek látom: meg lehet benne tekinteni, hogy hogy festett 52 évvel ezelőtt Jeff Bridges meg hogy mennyire tehetséges megjelenésű volt Cybill Shepherd.

Kíváncsi lettem rá

A cselekmény az 1951-es napszítta, texasi Jászkarafaszajenő-alsón játszódik, ahol fiatalok lézengenek, a fiúk alsó madárfogással üdvözlik a lányokat, ennek a lányok nagyon örülnek, és ha akad egy kissé sírós és ..szatlan feleség a környéken, akkor van, aki őt is üdvözli, aminek a sírós feleség is örül. Ez az örülés azonban mai szemmel eléggé passzív, abból áll, hogy a lány hanyatt dől, és hagyja, hogy a fiú misszionárius pózban közeledjen. Ha pedig ebben műszaki hiba támad, akkor verbálisan megalázza a fiút. Szép, mondhatom.

Néha kisül egy hamburger, vagy leengednek egy koporsót, esetleg pocsolyákat látunk az út mellett.

A magyar szinkron, amely 1978-ban készült, olyan színvonalú, mint egy YouTube hangalámondásos mém, mint a Mátrixnak a Vektor című paródiája például. Az eredeti szájmozgással csak nagyon laza kapcsolatban álló szöveg aláolvasásra kell gondolni, kissé tájszólásos magyar hanggal. Néha már vártam a felolvasós szinkron miatt, hogy valami idióta mémes humor sziporka következzen.

Műfaji besorolás: 1971-ben szerintem ez simán szoft pornónak számított. Mai értelemben véve értelmezhetetlen alkotás, időutazásnak azért jó, ha van az embernek felesleges két órája.

dráma

A film 1951-ben egy poros, unalmas texasi kisvárosban játszódik. A fiatalok elvágyódnak a kisszerűségből, a tespedtségből, ahol mindenki tud mindenkiről, hol egyetlen szórakozás... több»

0