2024.01.02 23:01 Yosihiro Olvasottság: 397x
2

Egy alkotás

Nemrég láttam ezt az alkotást. Annyian írtak róla, hogy úgy döntöttem, megnézem. Nem csalódtam. Ugyan nem egy korszakalkotó mű, de a maga nemében egy jó sci-fi.

A történetet viszont közepesnek és vontatottnak éreztem. Ami felhozza a filmet, az a látvány és a mondanivalója, én így gondolom. A MI lehet jó vagy rossz, de az emberi érzelmeket szerintem nem fogja tudni visszaadni. Bár ebben a történetben épp az ellenkezőjét látjuk és azt, hogy mélyrehatóan szinte drámaian érhetik el azt a robotok, amit egy ember érezhet.

Egy alkotás

Így a történet vonalvezetése, ami nekem nem szimpatikus, elindul egy folyamon, ami meg-meg akadozva végül kiforrja magát. A látvány viszont sok mindent feledtet, de valahol mégsem hozza azt a szintet, amivel kiérdemelné az öt csillagot. Így a négy csillagos kategóriába sorolom ezt az alkotást. A szereplők közül a kisfiú alakítása az, ami olyan vonalat ad a történetnek, ami felpörgeti a filmet. Köré szövődik a cselekmény, és a végére egy drámával zárják le. Én pont nem így tettem volna, hanem az édesanyja a memória chippel megmenekülve a férjjel egy boldog családot kellett volna lezárni a filmet. Nem ez történt, és így a drámai befejezés nálam ürességet hagyott maga után. A látvány sem tudta azt az érzést hozni, hogy maradandóként ragadjon meg bennem, mert szurkoltam annak, hogy jó legyen a vége. Összességében a forgatókönyv közepes, a rendezés jó, a színészek sajnos nem hozzák azt a színvonalat, amit kell. A látvány és hangtechnika viszont kifogástalan lett, így ez az alkotás négy csillagot ér, nem kevesebbet és nem többet. Egyszer biztosan nézhető sci-fi, ami ugyan nem rossz, de nem sorolható a klasszikusok közé. Üdv: Yosi

61 Az Alkotó  (2023)

akció | dráma | kaland | romantikus | sci-fi

Egy háborús konfliktus közepette, amelyben az emberiség a mesterséges intelligencia erői ellen harcol, Joshuát (Washington), a különleges erők tapasztalt volt ügynökét az... több»

2