2024.01.14 19:13 Interfectorem Sabnock Olvasottság: <100x
1

Olyan kicsit semmilyen.

Na szóval...

Olvastam Piers Paul Read író könyvét, aki fantasztikusan bontotta ki a tragédiát magát, és vezette fel az előzményeket! Fiatalon olvastam, valamikor még a videózás hőskorában, narrátorosan láttam, és engem személy szerint nagyon megfogott!

Olyan kicsit semmilyen.

Mi is történt valójában?

Montevideóból Santiago de Chilébe mentek az Old Christians Club rögbicsapat játékosai és a csapat tagjainak barátai, támogatói...

A gép lezuhant, és a -30, -40 fokban már az első éjszaka többen meghaltak...

A kutatás a nyolcadik napon abbamaradt, az élelem, vagyis csak egy kis keksz, csoki, kevés bor, hamar elfogyott, így a közös döntés az volt, hogy csak úgy élhetik túl, ha esznek elhunyt társaik testéből!

De hogy fokozódjon szenvedésük, az egyik éjjel egy lavina betemette a gépet, és aznap éjjel nyolcan megfagytak...

Október 12-én zuhantak le, és december 22-én mentették ki a túlélőket, tizennégy személyt, hiszen ketten, Parrado és Canessa egy expedíció kíséretében körülbelül két hét gyaloglás után emberlakta területre jutottak!

Ezek a tények...

Maga a film erős közepesre sikerült, Frank Marshallnak nem kifejezetten sikerült teljesen visszaadni a tragédia mértékét és jelentőségét!

Nekem olyan kissé darálósnak tűnt az egész, kissé hiteltelennek, és személytelennek...

Drámaibbra, életszagúbbra kellet volna „alakítani” a filmet, ami sajnos nem igazán sikerült!

Nem igazán szívbemarkoló és megható, egy kicsit kalandfilmes, ami sajnos nem tudja visszaadni a túlélők szenvedését, gondolatait, fájdalmát.

De így is egy nézhető filmet kaptunk, pompás képsorokkal, és szerencsére a Nando Parrado szerepében tündöklő Ethan Hawke-ot megismerhettük...

A másik főszereplő, a Roberto Canessa szerepében brillírozó Josh Hamilton a későbbiekben nem tudott akkora karriert befutni, mint amire hivatott volt!

A TMDB-n 1332 értékelést követően 69%-on áll, az IMDb-n 62 ezer szavazat után 7,1/10-nél tart.

Nálam pedig halovány négy csillag és 72%!

Egy kis sós rágcsa és csalántea, mert egyik nagy kedvencem...

Kedvenc fotelem, és ahogy vége a filmnek, jöhet a következő mozi!

dráma | életrajzi | kaland | katasztrófafilm | thriller

1972-ben lezuhan az Andokban az uruguayi főiskolai rögbicsapatot szállító repülőgép. Néhányan túlélik a katasztrófát, és abban reménykednek, hogy hamarosan megtalálják... több»

1