2024.01.28 15:28 Interfectorem Sabnock Olvasottság: <100x
1

Amikor a suspense hiányzik!

A filmválasztás nálam sokszor a címe alapján vagy a színészek alapján, netalán az először látott trailer, képek alapján történik, sohasem úgy, hogy a szomszéd Juliska néni vagy Jancsi bácsi szerint a sztárocskák hátsójában a sztárok sokkal jobbak, mint egy mozi, vagy csak ropjuk mi is a táncot egész este a kokóssal, netalán a pöfével pörgessük azt a béna kereket...

Na, azt meghagyom az IQ-bajnokoknak és az unatkozó honfitársaimnak. Okosodjanak most már ők ezekből a műsorokból, sőt még a farmra is mehet trágyát hordani lófejkével és a beszédhibással...

Amikor a suspense hiányzik!

Izgalmas programok, erre tessék, kikapok hirtelenjében egy ilyen mozifilmet, amit nem nagyon tudok hová tenni.

A film a Fogtündér brutálisabb verziója, ami nem tudta átlépni a saját árnyékát, pedig nagyon akarta...

Jonathan Liebesman rendező,és a három forgatókönyvíró, James Vanderbilt, Joe Harris, és John Fasano elég közepes forgatókönyvet raktak össze.

Az előzmények...

Darkness Falls kicsiny városkájában még anno a századforduló elején a gyerekek a szépen kiesett tejfogaikat elviszik a kissé fura Matilda Dixonhoz, (Anthony Burrows), aki cserébe apró ajándékokat és pénzt ad, így nemcsak a kicsik szeretetét nyeri el, hanem a Fogtündér becenevet is. Majd egy nap hatalmas tűz ütött ki Matilda házában, az arca pedig nagyon összeégett, ezért bőre kifejezetten érzékennyé vált a fényre, így egy különleges porcelán maszkban kellett járnia.

Két gyerek eltűnt a városban, az őrjöngő polgárok pedig felakasztották, és letépték a maszkját, de a nő az utolsó lélegzetével megátkozta a várost.

Azóta is rengetegen úgy tartják, a Fogtündér idővel meglátogatja Darkness Falls minden gyerekét, akinek az utolsó tejfoga kiesett, és ha rá mernek nézni porcelán arcára, az azonnali bosszúért kiált!

Ezek lettek volna az előzmények...

Kyle (Chaney Kley) annak idején véletlenül megpillantotta az entitást, mikor kiesett a tejfoga, és a küzdelemben ő elmenekült, de az anyja meghalt. Hősünk később el is került a városból, és azóta sem volt ott, igaz, nem is nagyon merne oda visszamenni...

De most hívást kap!

Régi szerelme, Caitlin (Emma Caulfield Ford) felhívja, hogy kisöccse állandóan ezt a porcelán maszkos nőt rajzolja...

Persze a férfi felbosszantja Tündérünket, és most már ismét ő van célkeresztben. Hát a sztori kerete nagyjából ennyi. Maga a mozi egy B kategóriás, kis költségvetésű, igencsak közepes mozi...

Hamar lelövik a poént, nyugodtan kimehetünk popcornt pattogtatni, semmiről nem maradunk le...

A lény egy az egyben nem egy nagy durranás, nem is sokat mutatják, hörög-nyöszög, az meg hát egy felnőtt filmben is megszokott. Sötét, futkosás, menekülés, esés-kelés.

Sajnos annyira nem szerethetőek a karakterek, hogy izguljak értük, így maga a figyelmem is hamar elsikkadt.

Sem a zene, sem a képi beállítások (Dan Laustsen) nem szépek, nem izgalmasak, nem tetszetősek a helyszínek, a CGI is kissé röhejes!

Nézhető, szigorúan csak egyszer, és ennyi.

Nincs is más kommentem, a film nem érdemel többet!

Sajtos tészta, chilis bab, lehet választani, és bubis víz meg egy kis gyógytea...

Csak téli időszak van!

Az IMDb-n 33 ezer vélemény után 5,0/10-es, a TMDB-n 553 szavazat után 55%, és nálam pedig kettő csillag és 30%!

Kedvenc fotelemben fekszem, és kezdődik egy futballmeccs! Természetesen átkapcsolok!

fantasy | horror | misztikus | thriller

Minden legendának megvan a sötét verziója, még a Fogtündérnek is. Kyle-nak (Chaney Kley) soha senki nem hitte el, hogy látta a Fogtündért, aki megrémisztette és mepróbálta... több»

1