2024.02.19 23:20 Ahoj poplacsek Olvasottság: <100x
0

10/10 – Jól meg lett ez csavarva

Hát ez a Donato Carrisi egy nagyon jó munkásember, remek krimit rittyentett nekünk, megírta, aztán meg is rendezte. Le vagyok nyűgözve, megemelem a kalapomat, mestermű!

A történet a végső pillanatig kiszámíthatatlan, ami előny ebben a műfajban, a legeslegvégén meg csak ott ülünk és pislogunk, hogy most akkor mi van??? Nekem még további negyed óra kellett, mire megvolt az a homlokra csapós baaaaaaaaz...g pillanat, amikor a helyükre kattantak az utolsó puzzle-darabok is.

10/10 – Jól meg lett ez csavarva

A helyszín egy alpesi zsákfalu (ezek tök egyformán néznek ki az összes érintett ország alpesi részein, jelenleg az olasz Alpokban járunk), a nyomozás egy lány eltűnése körül zajlik, elképesztő erők bevonásával. Példamutató hasznosítása az állami adóbevételeknek, nálunk nyilván elképzelhetetlen szituáció. A cselekménybe nem megyek bele, mert spoilerezés nélkül igen nehéz, de annyit elárulhatok, hogy remekül fel lett építve.

A film pazarul van fényképezve, a jelenetek plasztikusak, tapinthatóak. A hangulat sejtelmes és érdekfeszítő. Bónusz faktor, hogy a rendező nagy örömét leli a retró elemek használatában, így időbe telik, mire sikerül belőni, hogy valójában mikor játszódik a cselekmény. Az alpesi síszállások divatjamúlt enteriőrei barkós frizurákkal, fél évszázaddal ezelőtt divatos utazóbőrönddel a hotelszoba sarkában, VHS kazetta, és hetvenes évekbeli barna üvegpohár, minden van itt, na meg a másik, modern végletként okostelefon és a film 2017-es készülésekor még igen friss autómodell. De ezek csak később kerülnek elő, a néző meg addig találgathat, hogy melyik korban járunk. Nagyon trükkös.

Krimikedvelőknek kihagyhatatlan!

krimi | misztikus | thriller

Vogel nyomozót egy elzárt hegyi faluba küdik, hogy egy eltűnt 16 éves lány után nyomozzon.  több»

0