2024.02.27 19:07 csontmániákus Olvasottság: 357x
4

Aang! Mi van a szemöldököddel?

Először is tisztázzuk le azt, hogy az eredeti rajzfilmes sorozat az egy MESTERMŰ. Tehát, nagy fába vágta a fejszéjét a Netflix. Fogalmazzunk úgy, hogy bárhogy is csinálták volna meg a sorozatot, mindig lett volna rengeteg negatív kritikusa. Miért is? Mert a tökéletesnél nem lehet tökéletesebbet csinálni.

Yop, így is lett. Kezdjük a negatívumokkal. Az évad első pár percében már nyivákoltam, hogy auuu, mi ez a green screen jelenet. Meg jajjjj, mi ez a cudar kameramozgás a harcnál? Majd belépett a történetbe Aang, aki első ránézésre sokkot okozott nekem a vastag szemöldökével. Szerencsére pár rész után már nem ez volt a bajom, hanem maga a színész színészi játéka. Hát, hogy is mondjam szépen, nem ment neki. Nagyon igyekezett, de túljátszotta magát, ami miatt nagyon nem volt hiteles. Az egyik résznél fájdalmat és szomorúságot akart egyszerre megjeleníteni az arcán, de helyette inkább olyan fejet vágott, mint aki éppen a nagydolgát végzi. A szörnyű munkáját még az is jelzi, hogy amikor beszélt, a kamera sokszor inkább a Katarára vagy Sokkára fókuszált, mint Aangre. Próbálták minél kevesebbet rá fordítani a kamerát. Aztán a történet szálban, főleg az 5. résznél fogtuk a fejünket, hogy jajj, ezt nagyon elrontottátok. Abban a részben még a háttér sem passzolt, úgy nézett ki, mintha a főszereplők egy festmény előtt rohangálnának. Tényleg ennyire nehéz lett volna igazi erdőben forgatni? Oké, most, hogy letudtuk a rossz részt, jöhetnek a pozitívumok. Olyan gyönyörű lett a képi világ, főleg Omashu, szinte csurgott a nyálam a látványtól. A ruházatok, a tárgyak, a házak, a bútorok mind-mind kiköpött ugyanúgy néztek ki, mint a sorozatban. Nagyon odafigyeltek még az állatok és az ételek megformálására is. Aztán ott voltak a színészek, mindegyik tökéletesen játszott. Khmm, khm kivétel Aang. De most komolyan, ennyire nehéz lett volna jó főszereplő színészt találni, hisz az összes többi tökéletes volt. Kiemelném, hogy Zuko és Azula játszása tökéletesen visszaadja a karakterek belső mivoltját. Aztán történet szempontjából is kaptunk plusz jeleneteket, amik például nem voltak kifejtve jobban a sorozatban, mint például Zuko-Iroh kapcsolat, Ozai-Azula viszony, és beleláttunk jobban a tűz népe stratégiai lépéseinek hátterébe is. Aztán ott volt a végső csatajelenet, ahol nagyon pacekül bántak a fényekkel, kiélezve a harc rendezetlenségét és az emberek kétségbeesését. A közelharcnál verekedések Marvel szintű minőséget produkáltak. Összességében voltak hibái, de nem mondanám, hogy nem élvezhető, és nem tudtam rajta jót szórakozni.

akció | fantasy | kaland | vígjáték

A következő élőszereplős feldolgozása a közkedvelt animációs sorozatnak. Aang, az utolsó léghajlító és barátai kalandos utazásra indulnak, aminek célja, hogy Aang megtanulja... több»

4