2024.03.01 21:56 Interfectorem Sabnock Olvasottság: <100x
1

Olyan nagyon átlagos!

Már megint egy világjárvány!

Nem éppen egy épületes téma, és kissé unalmas, de hát ez van!

Olyan nagyon átlagos!

Carl Tibbetts rendezői debütálása olyan nagyon közepesre sikerült!

Mi is a történet?

Martin (Cillian Murphy) egy sikeres londoni építész és depressziós, összetört felesége, Kate (Thandie Newton), aki amúgy ismert újságíró, válságban lévő házasságukat igyekeznek megmenteni, és egy lakatlan szigetre, a festőin szépséges Black Holmra utaznak, hogy valami változás, remélhetőleg pozitív, álljon be a kapcsolatukba...

A tulajdonos, Doug (Jimmy Yuill) viszi őket a magányos szigetre, és jelzi nekik, hogy ha nincs probléma, egy hét múlva jönne csak, de ha baj van, ott a rádió, a kommunikáció egyetlen eszköze a szigeten...

Az első két-három napban nem történik semmi érdekes, csak a feszültség állandóan ott vibrál a házaspár között, de egyszer csak Kate az ablakból észreveszi, hogy valaki szalad a parton, majd összeesik.

Beviszik a házba, és látják, hogy katona ruhában van, tiszta vér a feje, és fegyvere is van. Martin leszalad a partra, és megnézi, hogy hol a csónak, amivel jött, de nyoma sincs sehol.

Doug pedig nem jelentkezik a rádión, és a generátor is leáll...

De hamarosan Jack (Jamie Bell) magához tér, és elmondja a szörnyű titkot a két összezavarodott embernek. Kitört egy világjárvány, a vírus a levegőben terjed, itt kell, hogy meghúzzák magukat.

Őrületesen elkezd kapkodni, lefóliázza az ablakokat, bedeszkázza, és arra „kényszeríti” a két itt pihenőt, hogy vele együtt itt próbálják átvészelni a pusztító járványt!

A bajom viszont az, hogy az ilyen „home invasion” moziknál kell valami érdekes, valami az átlagostól elütő dolog. Hiszen itt nem jellemző a nagy sebesség, és csak arra a kis térre hagyatkozhatunk, ahol a dolgok java történik...

Csak itt sajnos ez kissé tompa és életlen lett, érdektelen és kissé unalmas dialógusok, és logikátlan cselekmények tarkítja a filmet.

Persze nem rossz mozi, de zsánerében láttam már jobbat is, ez alapján mondom ezeket!

A filmvégi csavar jó lenne, csak úgymond, ha valaki szemfülesebb egy kicsit, ki tudja találni.

Egyszer érdemes megnézni.

Az IMDb-n 13 ezer véleményezés után 5,8/10-es, a TMDB-n 284 szavazat után 55%!

Nálam ez a mozi pedig három csillag és 60%!

Egy kis joghurt és benne finoman reszelt jégcsapretek...

Kedvenc fotelemben szépen elkanalazom!

54 Retreat  (2011)

dráma | thriller

Kate és Martin elmenekülnek egy tragédia elől. A világtól távol próbálnak új életet kezdeni, amikor egy férfi vetődik a partra, aki egy halálos kórról számol be, ami... több»

1