2024.03.04 19:51 fankbringa Olvasottság: <100x
0

Kevesebb varázslat, több korrupció

Az első rész tetszett az újszerűsége miatt, úgyhogy beneveztem a folytatásra. Megnyugodhattam, hogy valóban folytatás, de egyben csalódtam is, hogy az első rész szépen felvezetett ívének nincs folytatása. Minden szereplő hozta a kötelező karaktert, minden csavar szította a feszültséget, és minden jelenet rombolta a társadalom egyenlőségének illúzióját.

Szépen felépítették a filmet a társadalmi drámára, ami mindenhol zajlik, megtartva az elnyomás, elszegényedés örök témáját és mellőzve mindent, ami erre pozitívan reagálhatna. Gyakorlatilag csináltak egy sorozat epizódot, és eladták teljes értékű mozifilmnek. Ennél többre is futotta volna, úgyhogy a végén megjelent a nagy kérdőjel, hogy ez mégis mi volt?

Kevesebb varázslat, több korrupció

Jeff Chan megtartotta a cuki atmoszférát, ami miatt a film szerethető, és biztosította, hogy ne menjen át az egész gagyiba, és a lehetőségekhez képest összeálljon a film a végére. Minden elismerésem.

Nagyon tetszett, hogy az Amell testvérek játszották a testvérpárt. Nagyon jót tett a filmnek a viszonyuk. Díjat nem kapnak az alakításért, de a hátteret biztosították a történethez.

Alex Mallari Jr. kifejezetten jól mutatta meg az alattomos gonosz arcát. Nem volt kiemelkedő a jelenléte, de végre el tudtam hinni, hogy milyen egy korrupt rendszer korrupt katonája.

A film nagy előnye, hogy képes megszólítani az átlagembert. Ez csak kevés sci-finek sikerül. Általában az elitnek szól vagy egy szűk körnek. Külön plusz pontot kap az animátor csapat, aki olyan robotokat rakott a filmbe, amik racionálisan viselkednek, és tényleg olyanok, amilyennek a rendőrök akarnák. Hatékony, gyors, pontos. Sok film állította be a háborút valami csodás érzelmes ebéd utáni sétának, de itt a háborúban a gyilkolásé a főszerep. Csak a hatalom birtokosai vigyorognak. Nem számít semmi, csak a hatalom. Itt össze is értünk a világgal. A filmben nincs politizálás, nem tudjuk meg, hogy a társadalom milyen alapokra épül. Igazából nem is számít, mert csak egy metszetét mutatja be. Az a metszet pedig beszippant, mint egy örvény, és csak keressük merre van az előre.

Esti levezetésnek megfelel a film, de annál többet kár bele látni. Itt nincsenek hősök, csak emberek.

akció | dráma | krimi

Egy lány azért küzd, hogy a korrupt rendőrök igazságot szolgáltassanak meggyilkolt testvérének. A lány egy volt fegyenc és egykori társa segítségét kéri, azonban... több»

0