2024.03.14 13:02 xXx Olvasottság: <100x
1

Ami azóta is nyomaszt

A film előtt nekem is volt egy olyan ötletem, hogy az unokatesóimmal menjünk Franciaországba egy biciklis túrára. A film után letettem erről. Ami érdekesség és, hogy miért is nem tudok elszakadni a filmtől: az unokatestvéreimmel néztük a filmet hárman. Az Édesanyjuk éjszakás volt a munkahelyén, így csak mi hárman voltunk otthon gyerekek.

Egy kertes ház a falu szélén. Arra emlékszem, hogy a nappali, ahol a tv volt, az ablaka alatt volt egy csatornafedél. Akárhányszor ráléptünk, mindig nyikorgott. Mikor elkezdtük nézni a filmet, éjjel tizenegy órakor, és teljesen a hatása alá kerültünk, egyszer csak hallottuk a csatornafedél nyikorgását.

Ami azóta is nyomaszt

Lehalkítottuk a filmet, és néztük mereven a bejárati ajtót, aminek a kilincse lassan és halkan lenyomódott. Szerencsére zárva volt az ajtó, és azóta sem tudjuk, ki volt a hívatlan látogató. Félelmetes volt. Valahogy nem tudok elszakadni ettől a történettől és a filmtől sem. Mély nyomott hagyott bennem. A film nyitóképe derűs, szép környezet a madarak csicsergése, de utána, ami következik, az minden rémálmunkat felülmúlja. Főleg számomra ezzel a rémes emlékkel, amit átéltem. Elképzelhetetlen, ha két lány, Jane (Pamela Franklin) és Cathy (Michele Dotrice) elmegy biciklitúrára, hogy ne szólalkozzanak össze, legalábbis ritka. Lehet, hogy a film eleje unalmasnak tűnik, csak a bicajozás, de amit kapunk utána, azt nem tesszük zsebre! A film zenéje, ahol a lányok megállnak pihenni egy kis erdő szélén, ott már sejtjük, hogy valami nem lesz rendben. Soha ne hagyjuk a barátainkat hátra egy túrán! De egy veszekedés, hogy ki mit akar, az már két ember közé áll. Lehet, hogy azért félelmetes a film számomra, mert átéltem azt a borzalmat, amiről írtam. Minden egyes jelenet és a zene egyre félelmetesebb. Egy magyar színész is szerepet kapott a filmben, József Sándor Éles. Ő lenne a gyilkos? Nem árulom el! A lényeg, hogy a forgatókönyvírók, Brian Clemens és Terry Nation és a rendező, Robert Fuest remek munkát végeztek, mint a színészek is. Láttam a film feldolgozását, számomra egy szánalmas darab lett! Azt sem tudom igazából, ki kivel van és hogy miről szól, a film annyira kusza. Ez a film egy kellemesen nyugtalanító thriller csütörtök estére! Kellemes rettegést!

horror | misztikus | thriller

Jane és Cathy, két csinos fiatal angol lány a nyári vakációjukat Franciaországban töltik. Kezdetben nagyon jól kijönnek egymással, de aztán Cathynak megtetszik egy fiatal férfi,... több»

1