2024.05.02 21:31 Ahoj poplacsek Olvasottság: <100x
1

5/10 – Már vénülő kezemmel lövöm szét a fejed

Villám Charlie (Pierce Brosnan) egy alvilági problémamegoldó, hétköznapi meghatározással bérgyilkos lenn az amerikai délen, Biloxiban. Stílusos öregember (jól megvénült ez a Pierce, amíg mi mással voltunk elfoglalva), kissé lassan mozog a lépcsőn, de presszókávét iszik, tud és szeret főzni, és a pisztolyt is még egész jól elkezelgeti. Bunyót már nem nagyon írtak rá, mint a régi szép időkben, amikor még nullanullahetes volt meg hasonlók. Azért egy kis dulakodás meg pár méteres sprint így is előfordul, de egy pillanatát se hisszük el ezeknek a jeleneteknek.

Maga a történet amolyan tizenkettő egy tucat, nem hagy nyomokat. Legfeljebb golyónyomokat, hahaha, de rossz vicc volt. Akad klisé is bőven, és persze megkapjuk a kötelező, jól megjósolható szerelmi szálat. A film nem is próbál többnek látszani egy sima könnyed akciómozinál, ami legalább tisztességes dolog. És ezt a dolgát általában humorosan teszi, bár a második félidőben kicsit leül a cselekmény.

5/10 – Már vénülő kezemmel lövöm szét a fejed

A technikai kivitelezés igen hullámzó, a drónfelvételes jelenetek jól működnek, általában korrekt munkát látunk, és közben az autós jelenetek nagy részét az 1960-as éveket idézően gagyi vetített hátterekkel valósították meg 2023-ban, alig hittem a szememnek, ha Tarantino csinál ilyet, az tudom, hogy szándékos és tudatos, de itt sima igénytelenség.

Biloxi és környéke jól néz ki, a film turisztikai kedvcsinálónak is megfelel, egy rövid átutazást megérdemel Floridából New Orleans felé.

Offtopic megfigyelés: az amerikai földrajztudást lehet kicsit cinkelni a film kapcsán. Charlie Pugliában néz ki egy házat, a film végén (vigyázz, spoiler) a kalandok közben szerzett nőjével ki is költöznek, néznek is neki munkalehetőséget, így a záróképeken Toszkánában autóznak. Akinek nem egyértelmű: előbbi lenn van a csizma sarkánál, a másik Rómától északra, vagy ha úgy tetszik, két Magyarországnyi távolságra vannak egymástól.

Ez egy könnyed hangvételű popcornmozi, jelentős elvárásokat nem érdemes támasztani felé, de egyszeri szórakozásra pont jó.

akció | dráma | krimi

Charlie Swift húsz éve dolgozik Stannek, az idősödő maffiafőnöknek ezermesterként és bérgyilkosként egyaránt. Amikor egy rivális főnök megpróbálja likvidálni Stant és... több»

1