2024.05.11 23:15 Ahoj poplacsek Olvasottság: <100x
0

1/10 – kb. volt már, ezerszer

Russell Crowe már egy ideje abban a súlycsoportban van, hogy nem vesz részt testközelből katonai bevetéseken, de a Las Vegas-i műveleti központban ő a lelkiismeretes jómunkásember, aki távoli támogatást (drón és egyéb légi támogatás) nyújt a terepen dolgozó, nála jobban kitesizett fiatalabbaknak, mint Liam Hemsworth.

Pedig a műveleti központban igazán idegesítő a munkamorál, nem mindenki érzi át a feladata jelentőségét, helyette inkább meccset néznek a pihenő helyiségben. Meg lehalkítják a fali nyilvános telefont, amin keresztül pedig majd bejelentkeznek a hős harcosok a bevetésről (nyilván, mi mást hívnának). Ejnye.

1/10 – kb. volt már, ezerszer

Liam Hemsworth pedig egy új fiú a nagyok között, akik elmennek valami Fülöp-szigetek környékén lévő helyre egy CIA-ügynököt kiszabadítani. Mindenki roppant férfias, harcos, tombol a tesztoszteron és az elszántság. Beindul az akció, amely – spoiler – komplikációkba és bonyodalmakba torkollik. Zajlik a lövöldözés, a gonoszok rendkívül gonoszak, sokan is vannak, kegyetlenkednek, Allahban hisznek, fejeket vágnak, nőkre és gyerekekre is támadnak. A nemjóját. Főhősünk hamarosan egyedül marad a harcban, és lépésről lépésre elfogynak a technikai eszközei is, ahogy azt az egyik tapasztaltabb katona megjósolta neki az egész elején.

Van baj rendesen, közben kiderül, hogy nem mindenki halt meg, van, akik fogságba estek. Másfél órán át megy a harctéri hentelés, van további fogságba esés meg szabadulás meg ismételt fogságba esés, kínvallatás, nem egészen érthető erkölcsi prédikáció az iszlám főgonosz részéről, minden, mint a búcsúban. Meglesz a CIA-ügynök, sőt, a mi derék főhősünk még két kollégát is kiment (pedig az elején azt hitték, hogy nekik kell majd őt bébiszittelni.

A szokásos recept szerint az utolsó másodperc utolsó tizedében sikerül leállítani azt a légicsapást, ami a hős túlélőket is megölné. Pedig ha a rossz munkamorálú kollégák nem halkították volna le a fali készüléket, akkor előbb is leállhattak volna. De szerencsére ott van Crowe, aki a boltból visszaszaladva megmenti a helyzetet. Fel is húzza magát, de ennek bemutatása enyhén szólva nem kielégítő, nem gondolnám, hogy a műveleti központ emberei magukba szállnának tőle. Mint ahogy erőtlen a jelenet, amiben a közben félmeztelenre vetkőzött és felsőtest-bemutatón részt vevő Liam fiunk a dzsihádista mennyországba küldi a főgonoszt.

Összességében teljesen feleslegesnek éreztem a filmet, nem hozott újat a műfajban az elmúlt 23 évben (önkényesen a Black Hawk Downtól számolom) megszületett számtalan olyan korábbi filmhez képest, ahol totális pusztítás és teljesen reménytelen helyzet közepette sikerül kimenteni a csapat 10-15 százalékát, közben mi, nézők csodáljuk a rengeteg bátorságot és a hadigépezet működését.

akció | thriller

John Sweet törzsőrmester (Milo Ventimiglia) és Abell őrmester (Luke Hemsworth) alkotják az amerikai hadsereg elit mentőcsapatát. A Fülöp-szigeteki dzsungelben elfogott helyi... több»

0