Filmkritikák

6/10
2019. 02. 26.
Az Alita jobban átgondolt és kidolgozott sztorival, jobb scripttel és összetettebb karakterekkel áttörhette volna a gyerekmozik matinékategóriáját, meghódítva a felnőtt nézőket is. Ez viszont ezúttal elmaradt és a folytatás kihívása lesz. több»
8/10
2019. 01. 03.
A Ragadozó városok nem akar több lenni annál, mint ami: látványfilm, de annak elsőosztályú. Egy kezdő rendező és fiatal, kezdő színészek csapatának őszinte "munkája", egyediséggel, különleges, inger-gazdag képi világgal, élvezetes, pörgős rendezéssel "megfűszerezve". Egy kimondottan klassz film, de leginkább azoknak való, akik megőrizték gyermeki énjüket és fantáziájuk is megmaradt felnőtt éveikre, továbbá azoknak, akik igazi szórakozásra vágynak és készek elmerülni egy fantasy-mese hihetetlen látványorgiájában. több»
8.5/10
2018. 08. 03.
Összességében a Mission Impossible Utóhatás egy átlag feletti módon elkészített, izgalmas, látványos és fordulatos akcióáradat, humorral és egyéniségekkel. Méltó folytatása a legjobban sikerült, ötödik epizódnak, ami már csak azért is egyedi, mert elég ritka a filmvilágban, hogy egy franchise minden része egyre jobb és jobb legyen. Itt viszont alighanem éppen ez a helyzet. A hatodik fejezet (Mission: Impossible - Fallout) látványos, pörgő tempójú, fordulatos és humort sem nélkülöző akció-thriller, lenyűgöző jelenetekkel. több»
8/10
2018. 07. 30.
Egyértelműen sikernek tekinthető Denis Villeneuve 2015 -ös akcióthrillere, a mexikói drogbandák elleni küzdelemről szóló Sicario. A film végigköveti egy kábítószer elleni harcban tevékenykedő nő, Kate naivitásának fázisait és azt a folyamatot, melynek során rádöbben: a drog elleni harc valójában törvénytelenségek és mocskos húzások sokasága. Ugyanakkor azt is nyilvánvalóvá teszi: csak így lehet hatékony ez a küzdelem. Ajánljuk mindkét filmet a téma iránt érdeklődőknek, hozzátéve, hogy csak azok válasszák "kikapcsolódásként", akik bírják a kegyetlenségeket és akik képesek helyén kezelni ezt a furcsa, embertelen világot.

több»
8/10
2018. 07. 27.
A The Commuter egy pörgős és agyalós thriller, melyben könnyen azonosulhatunk a főhős, Michael helyzetével. Látjuk őt kétségbeesetten, családját féltve, hétköznapi figuraként, majd megélhetjük "átalakulását" és elszánt harcossá válását is, melynek segítségével végül megoldja az ügyet. A The Commuter nem az adrenalin-függő akciómániások filmje, mégis élvezetes szórakozás. több»
8/10
2018. 07. 26.
A Bosszúvágy egy izgalmas, látványos, szórakoztató, sőt néhol elgondolkodtató akcióthriller, Bruce Willis remek alakításával. Nem az évszázad filmje, de nem is annak szánták. Ajánljuk akció-kedvelőknek és az átélhető sztorik szerelmeseinek. több»

75 Tomb Raider  (2018)

5/10
2018. 07. 22.
Nincsenek szédítő akciójelenetek, nagy verekedések vagy monumentális küzdelmek, a 2018-as Tom Raider éppen csak karcolja a mai akciófilmek elvárt szintjét, inkább kalandfilm (vagy még inkább kalandfilmecske), mely a keményebb Tomb Raider mozik matiné változatét hozza 14 év alattiakra szabva. Valahogy zsenge az egész. több»
2/10
2018. 07. 19.
A Gerald's Game egy nem túl jól kitalált, ellentmondásokkal, logikátlanságokkal és hiteltelenségekkel teli bugyuta, ízléstelen, sőt bosszantó sztori, melyben a szabadulási jelenet az egyetlen értékelhető elem. Már az eredeti, Stephen King alaptörténet is elég beteg, de a filmes megvalósítás még ezen is sokat tudott rontani. több»
8/10
2018. 07. 18.
A Wind River egy kivételesen jól felépített és megrendezett film, mely a teljes játékidő alatt megragadja figyelmünket, miközben lassan fokozza a feszültséget. A hangulat titokzatos, olyan érzésünk van, mintha valami rejtélyes világba nyernénk bepillantást. több»
8/10
2018. 07. 03.
Az Éjszakai játék egy könnyed, lendületes, helyzet-komikummal teli vígjáték, mely nagyszerű kikapcsolódást kínál mindenkinek, bár valódi célközönsége inkább a 25 felettiek rétege. A szereplők önfeledt játéka teszi szórakoztatóvá és a 2018-as év egyik legjobb vígjátékává. több»