Filmkritikák

7/10
2019. 05. 22.
Bár Westeros és Essos kitalált területek, miként az uralkodói család, a Targaryen is a képzelet szüleménye, azért lehet párhuzamokat találni valódi történelmünkkel. A Királyvár ugyanis Konstantinápolyra, a Hét Királyság pedig a középkorban virágzó Bizánci Birodalomra emlékezteti a történelemben jártasabb nézőket. Hogy mi a Trónok harca sikerének titka? A látvány, a sokszereplős cselekmény és főleg a kiszámíthatatlanság, mely kizárja, hogy a valós történelmet ismerve megtudjuk mi fog történni az elkövetkező részekben. több»
7.5/10
2019. 05. 19.
Wick ezúttal nem megtorol, vagy bosszút áll, hanem megoldást keres problémájára, hiszen jól tudja, hogy az egész szervezet ellen nem győzhet. Kapunk villámgyors ütés-váltásokat, látványos párharcokat, mészárlást mesteri fejlövésekkel, motoros üldözést (szamurájkardokkal), harci-kutyás küzdelmet, kommandós támadást és olyan hármas verekedést, melyben egyszerre két japán harcművész esik Wicknek. A John Wick 3 szó szerint ütős film, mely beelőzi a második epizódot, mert változatosabb, formabontóbb és színesebb is. Bővelkedik remek alakításokban: Winston szerepében Ian McShane, Sofia szerepében Halle Berry és King szerepében Laurence Fishburne egészen profi alakítást nyújtanak. több»

56 Robin Hood  (2018)

6/10
2019. 05. 18.
A 2018-as Robin Hood egy sok stílust, korszakot és ízlést vegyítő, zsenge színészi alakításokat és kevert minőségű akciójelenetet bemutató kalandfilm, ami jócskán elmarad a Kevin Costner nevével fémjelzett eddigi legjobb verziótól (de még a 2010-es, szintén ütős Russell Crowe mozitól is). több»
7/10
2019. 05. 18.
Adam Robitel egy határozottan élvezetes, szórakoztató és izgalmas thrillert készített, mely ugyan soha nem lesz az évtized filmes alkotása, de 99 percre kétségtelenül leköt bennünket. Ajánlom a szabadulós filmek kedvelőinek és mindazoknak, akik nem elsősorban a véres jelenetekért, hanem a valódi izgalmak kedvéért néznek thrillereket. több»
10/10
2019. 05. 18.
Törölni szeretném, de nincs ilyen gomb több»

78 Pillangó  (2017)

10/10
2019. 05. 18.
Törölni szeretném, de nincs ilyen gomb több»
7/10
2019. 04. 20.
A film erősségei közé tartozik a sok verekedési jelenet és a rengeteg üldözéses scene, gyengéje viszont a sztori kidolgozatlansága és a karakterisztika. Mark Wahlberg markáns játékot mutat be, de tőle szokatlan módon ezúttal nem vállal túl sok kemény és "belemenős" jelenetet. Pozitívum a téma: egy kimenekítéses, kommandós sztori, melyből az MI filmeken túl nem túl sokat kaptunk az elmúlt egy-két évben. több»
9.5/10
2019. 03. 31.
A tizedes meg a többiek a legjobb valaha elkészített magyar film és nem csupán azért, mert ma, 2019-ben is élvezetes bárki számára, vagy mert a szereplők a nekik leginkább megfelelő karaktereket játszhatták benne, hanem mert valami olyan elemi erővel sugározza a vidámságot, a pozitivitást és életszeretetet, ami szinte egyedülálló hazánk filmtörténetében. De tovább is fűzhetjük a gondolatot: ez a vígjáték megmutatja számunkra, hogy a mélabús és szerencsétlennek beállított magyar történelem vészterhes korszakai is ábrázolhatóak könnyed vidámsággal, elfelejtve a ránk annyira jellemző hungarikumot, az örök szomorúságot. több»
8.5/10
2019. 03. 25.
A Michael Collins egyszerre dráma és történelmi film is, mégpedig rengeteg érzelemmel, konfliktussal, belső feszültséggel és izgalmas jelenettel. Megismerhető belőle egy nép harca a szabadságért és egy kivételes ember életútja, akiről sajnos méltatlanul feledkezik meg az utókor. több»
8/10
2019. 03. 25.
Az első elismerést kiváltó hatást az tette rám a filmben, hogy Johnson valódi egyéniségeket próbált teremteni a Last Jedi -ben, ami a klasszikus részek óta először volt törekvés a franchise -ban. Bár a Last Jediben valóban sok a negatívum -- többek közt a szétforgácsolt forgatókönyv, a sok oda nem illő vicceskedés és a sok gagyira sikeredett scene -- mégis azt kell mondjam, hogy a pozitívumok és negatívumok valahogy egyensúlyt alkotnak ebben a filmben, sőt a mérleg az ember-arcúság miatt egyértelműen a jó irányba billen. több»