4 új sorozat is érkezett ma streamingre, köztük a hónap egyik legerősebb címével (Netflix, Disney+)

A mai napon megérkezett az FX Viszály antológia sorozat új évada, amelynek egyik alkotója nem más, mint Ryan Murphy! A sorozat pedig a Truman Capote életének egy szakaszáról mesélő FX Viszály: Capote és a hattyúk - 2. évad. A rendezői székben ezúttal Gus Van Sant ül.

"Ez egy történet az ambícióról, a barátságról és az írói blokkról" - mondta Murphy - "Egy történet arról, hogyan tudod felülmúlni önmagad, és hogy egyáltalán képes vagy-e rá. És a szándékom szerint egy történet a férfiak és nők közötti kapcsolatokról, ezúttal a meleg férfiak és a barátnőik közötti kapcsolatokról."

"A viszály sosem a gyűlöletről szól, a viszály mindig a fájdalomról szól." - folytatja az Amerikai Horror Story alkotója -  "Ahhoz, hogy a sorozat működjön, egy nagy szakításnak kellett lennie, ami a szívfájdalomról szólt, nem pedig a gyűlöletről, és Babe és Truman állt ennek a középpontjában."

De nem csak ez az indulatokban és szövevényes intrikákban gazdag sorozat érkezett ma meg, hanem olyan ínyencségek is, mint a Cate Blanchett által narrált Netflixes természetfilm sorozat, az Élő bolygónk, a legújabb, izgalmasnak ígérkező anime, a Grimm: Horrorvariációk és egy francia valóságshow, a Piszkos játék.

Te melyiket vennéd fel a lejátszási listádra?

#4

valóságshow

Netflix

13 játékos versenyez egy luxusvillában elfoglalt helyért és 150 000 euróért ebben a kiszámíthatatlan stratégiai és túlélési játékban. több»


Szereplők: Claude Dartois
A 13 játékos egy rögtönzött táborból indulva egy luxusvillában való elhelyezésért és a 150 000 eurós nyereményért küzd a Claude Dartois által vezetett feszült stratégiai és túlélési játékban. Ezúttal tehát a franciák hoznak a Netflixre egy cselszövéssel teli, feszültnek ígérkező valóságshowt, amiben a játékosok més a szabályokat sem ismerik pontosan, csak azt tudják, hogy be akarnak kerülni a luxusvillába, mert ott kezdődik majd az igazi játék...
#3

67 Élő bolygónk  (2024)

(1)

dokumentum

Netflix

Bolygónk kék és zöld színfoltjai szinte lüktetnek az élettől. A dokumentumfilm megdöbbentő tudományos felfedezésekre épít, illetve lenyűgöző felvételekkel mutatja be... több»

Első pillantásra úgy tűnhet, hogy a sarkvidéki rénszarvasok legeltetési szokásainak nincs sok köze a vízilovak mindennapi életéhez Botswanában. Az e csordák közötti fizikai távolság ellenére azonban túlélésük egy hatalmas és bonyolult hálóban kapcsolódik össze, amely lehetővé teszi bolygónk számára, hogy fenntartsa magát az életet. A Wild Space és a Freeborne Media (az Emmy-díjas Our Great National Parks mögött álló csapat) ambiciózus új doku-sorozata, az Élő bolygónk bemutatja, milyen rendkívüliek is lehetnek ezek a kapcsolatok. Angolától Új-Zélandig és több tucatnyi országig utazva filmesek, vadvilági fotósok és kutatók találkoznak, hogy bemutassák a Föld létét fenntartó - és az emberi tevékenység miatt komoly veszélyben lévő - élőlények és ökoszisztémák csodálatos szövevényét. A négyrészes doku-sorozat narrátora az Oscar-díjas Cate Blanchett. / A Netflix műsorán.
#2

animáció | dráma | fantasy

Netflix

A klasszikus Grimm testvérek történetei által ihletett antológia hat sötét fordulatú tündérmesét tartalmaz, amelyek az emberi vágyak árnyékos oldalát tárják fel. több»

A Netflix Original anime-sorozatot hat mangakából álló, Clamp néven ismert csapat készítette. A sorozat producere a tokiói székhelyű Wit Studio cég. A hivatalos szinopszs szerit: "Egyszer volt, hol nem volt, a testvérek, Jacob és Wilhelm összegyűjtötték a meséket az ország minden tájáról, és egy könyvbe foglalták őket. De a történet ennél sokkal többről szól. Volt egy fiatalabb húguk is, az ártatlan és kíváncsi Charlotte, akit nagyon szerettek. Egy nap, amikor a testvérek szokás szerint meséltek Charlotte-nak, látták, hogy a lány arca elszomorodik. "Gondoljátok, hogy tényleg boldogan éltek, amíg meg nem haltak?" - kérdezte fivéreit. A Jacob és Wilhelm által írt Grimm-mesék lapjait most Charlotte egyedi szemszögéből láthatjuk, aki egészen másképp meséli a történeteket, mint a testvérei..." / A Netflix műsorán.
#1

dráma

Disney+

A híres író, Truman Capote több női barátnőjét – akiket „hattyúinak” nevezett – hátba szúrta, amikor 1975-ben az Esquire-ben megjelentette A baszk part 1965 című... több»

Az FX Viszály végre visszatér egy olyan botrányban való elmerüléssel, amely megrázta a hetvenes évek Manhattanjének elitjét. Hat évvel azután, hogy Ryan Murphy drámaantológia sorozata az Emmy-díjas Bette és Joan című filmmel debütált, a televíziós mogul a kis képernyőre viszi Truman Capote író és az általa "hattyúknak" nevezett társasági hölgyek belső körének igaz történetét. A régóta pihentetett FX-minisorozat új évadáról először 2022 áprilisában lehetett hallani, amikor a Deadline arról számolt be, hogy a projekt Laurence Leamer Capote's Women: A True Story of Love, Betrayal, and a Swan Song for an Era című bestsellerének adaptációja lesz. A sorozat az író életét követi nyomon New Yorkban a 70-es években, amikor a szerző a hírneve csúcsán volt a Hidegvérrel című könyv sikere után, és a város legstílusosabb és leggazdagabb nőit tartotta közeli barátnőinek. Ahogy a történet Capote 1984-ben bekövetkezett halála felé halad, láthatjuk, ahogy az író elárulja több barátját, amikor 1975-ben megjelenteti a "La Côte Basque 1965" című botrányos novellát, amely felfedte barátai legbelsőbb titkait. / A Disney+ műsorán.