Itt a 7 legjobb új sorozat, amit ezen a héten nézhetsz (Netflix, HBO Max, SkyShowtime, Prime Video - április 15-21)

A héten olyan címek futnak be végre, mint A szimpatizáns, Ewan McGregor új sorozata, az Egy úr Moszkvában vagy épp az FX Viszály antológia sorozat második évada, ami ezúttal Truman Capote életébe enged betekintést.

Tehát ezúttal is van mire készülni, várni izgatottan! A héten A sógun is a finisbe ér, már csak egy epizód lesz hátra a történetből, így nem árt, ha felkészülünk és betárazunk magunknak!

Amennyiben van élő előfizetésed a kiválasztott műsort adó streaming szolgáltatóhoz, elég csak adott sorozat mafab oldalára menned, legörgetni a "Hol nézheted" fülig, kattintani a streaming ikonra és már indulhat is a sorozatozás!

Jó szórakozást!

#7

dráma | thriller | történelmi

SkyShowtime

Egy orosz arisztokrata megmenekül a haláltól, és házi őrizetbe kerül, miközben a bolsevik forradalom zajlik a szemei előtt. több»

"A te és a fajtád számára Moszkvában vége az életnek" - mondja Oszip kommunista pártügynök - "Soha nem hagyhatjátok el ezt a szállodát." Ez a kiindulási alapja az Egy úr Moszkvábannak, amelyben Ewan McGregor alakítja Alekszandr Rosztov grófot, akit az 1917-es orosz forradalom után a börtön egy kezdetben igencsak elviselhető formájára ítéltek, és aki a vendégekkel való vacsorázással, üres fecsegéssel és pompás bajuszának ápolásával kezdi meg életét - bezárva ebbe a börtönbe. A 20. század eleji Oroszország zűrzavara azonban végül Rosztov ajtaján is bekopog. Az Amor Towles regényéből adaptált dráma kissé nehézkesnek tűnhet, de nagyon szépen idézi meg a korszak hangulatát. / Április 18-tól, a SkyShowtime-on
#6

80 A szimpatizáns  (2024)

(1) (1)

dráma | thriller | történelmi

HBO Max | TV-ben (HBO, csütörtök 01:33)

A vietnami háború vége felé egy, a dél-vietnami hadseregbe beépített kém az Egyesült Államokba utazik, és egy menekült közösségben telepedik le, ahol továbbra is titokban... több»

A vietnami író, Viet Thanh Nguyen azonos című, díjnyertes debütáló regénye alapján készült sorozat a vietnami háborút és a bevándorlói identitást sokoldalúan vizsgálja, műfajokat és stílusokat vegyítve egy epigrammatikus thrillerré. A szimpatizáns egy félig vietnami, félig francia kommunista kém szemszögéből meséli el a történetet, aki észak-vietnami téglaként tevékenykedik, de a dél-vietnami katonákkal való bajtársiassága miatt önellentmondásba kerül. A Kapitány, ahogyan hívják, Saigon eleste és az azt követő mészárlás után Amerikába menekül, ahol sok közeli ismerőse meghal. A történet nagy része a Kapitány kettős identitása körül forog, és ez a dinamika csak fokozódik az Amerikába költözéssel. Továbbra is az észak-vietnamiak téglájaként tevékenykedik, és számos érdekes emberrel találkozik. Beleegyezik abba is, hogy tanácsadója legyen egy, a vietnami háborúról szóló amerikai filmnek, amely egyértelműen az Apokalipszis most és a Szakasz című filmeket parodizálja, de a film ábrázolását erősen romantikusnak találja, és majdnem belehal a forgatásba... / Április 15-től, az HBO Max-on
#5

valóságshow

Amazon Prime Video

A valóságshow-sztár Tyler Cameron követi álmát, és saját építőipari és lakásfelújító céget alapít. több»

Többnyire bicepszekről és a falak kalapáccsal való szétveréséről szól ez az új ingatlanos műsor. A Bachelorette egykori versenyzője, Tyler Cameron floridai szülővárosába indul, hogy építkezési és felújítással foglalkozó birodalmat alapítson. Még némi érzelmi szál is kerül a kvázi valóságshowba: édesanyja hirtelen halála váltotta ki a kockázatos költözést, és saját otthona az első projektje. Robb Ritch házfelújítási szakértő és Jessica Quintero belsőépítész segítségével minden epizód végén egy-egy befejezett munkát mutat be a sorozat. / Nézhető a Prime Video műsorán, április 18-tól.
#4

animáció | dráma | fantasy

Netflix

A klasszikus Grimm testvérek történetei által ihletett antológia hat sötét fordulatú tündérmesét tartalmaz, amelyek az emberi vágyak árnyékos oldalát tárják fel. több»

A valaha volt leghíresebb és legismertebb gyermekmesék lenyűgöző és olykor baljóslatú rebootja. Ez a japán anime-változat a Grimm testvérek húgának, Charlotte-nak a szemszögéből mutatja be a történeteket, aki feltűnően másképp látja a meséket. Ennek megfelelően kapunk egy olyan Hamupipőke-változatot, amelyben Hamupipőke határozottan nem ártatlan, Piroska egyszerre harsány és sötét, és még sok minden más is új formát kap Charlotte képzeletében. Ezek közül a karakterek közül, úgy tűnik, nagyon kevesen fognak boldogan élni, amíg meg nem halnak... / Bemutató: Netflix, április 17.
#3

valóságshow

Netflix

13 játékos versenyez egy luxusvillában elfoglalt helyért és 150 000 euróért ebben a kiszámíthatatlan stratégiai és túlélési játékban. több»


Szereplők: Claude Dartois
Egy új valóságshow, amelyben a résztvevőknek előre fogalmuk sincs a szabályokról, de azt tudják, hogy bármit megtennének azért, hogy megnyerjenek 150 ezer eurót? Ez a márkához illő egy olyan platform számára, amely úgy tűnik, szinte havonta ontja magából a brutális valóságshow-kat. Ezúttal francia fiatalok egy csoportját dobják ki egy tengerparton, és egy egyszerű táborban kapnak szállást. Fent a domboldalon egy luxusvilla áll, ahol az igazi játék zajlik majd - de csak kevesen jutnak el odáig. Stratégiai és árulási verseny bontakozik ki, amelynek elnöke Claude Dartois. / Bemutató: Netflix, április 17.
#2

67 Élő bolygónk  (2024)

(1)

dokumentum

Netflix

Bolygónk kék és zöld színfoltjai szinte lüktetnek az élettől. A dokumentumfilm megdöbbentő tudományos felfedezésekre épít, illetve lenyűgöző felvételekkel mutatja be... több»

A természet sokrétű kapcsolatai a témája ennek a négyrészes sorozatnak, amelyet a Netflix A nagy nemzeti parkjaink című sorozat Emmy-díjas csapata készített. Hogyan kapcsolódnak az óceánok fenekén élő különös lények a füves síkságok felett szárnyaló állatokhoz? Miért ismétlődnek a különböző minták az Északi-sarkvidéktől Afrikáig mindenhol? A film vizuálisan látványos, még akkor is, ha néha kissé túlzónak tűnik, és sosem bír nyomába érni a BBC hasonló műsorainak, melyeknek komoly tudományos értéke is van. Cate Blanchett, aki méhészként érdeklődik az összefüggő ökoszisztémák iránt, narrátorként is közreműködik. / Bemutató: Netflix, április 17.
#1

dráma

Disney+

A híres író, Truman Capote több női barátnőjét – akiket „hattyúinak” nevezett – hátba szúrta, amikor 1975-ben az Esquire-ben megjelentette A baszk part 1965 című... több»

"Néhány hattyú megfullad fantasztikus, felszínes tollazatának súlya alatt." - A hatvanas évek New York-i előkelő társaságának tagjaként és krónikásaként Truman Capote egyszerre ismerte ennek a hiperstilizált miliőnek az örömeit és buktatóit. Amikor azonban könyvet írt, amelyben leleplezte a fényes, de árnyékos klikket, Capote saját világa összeomlott, mivel irodalmi ambíciói összeegyeztethetetlennek bizonyultak személyes kapcsolataival. Ryan Murphy sorozatának főszerepében Tom Hollander alakítja Capote-t, a "hattyúk" között pedig Chloë Sevigny, Naomi Watts, Calista Flockhart és Jessica Lange is szerepel. Ez egy melankolikus, szinte álomszerű portré egy törékeny emberről, akinek karizmája aligha leplezte gyarlóságát. / Bemutató: Disney+, április 17.