60 év filmezés után visszavonul a díjnyertes rendező, Ken LoachA kép forrása: ARTE France

Visszavonul Ken Loach filmrendező. Legutóbbi filmje, A mi kocsmánk a 2023-as cannes-i filmfesztiválon került bemutatásra, ahol Loach már felvetette, hogy nagy valószínűséggel ez lesz az utolsó alkotása.

“Csak akkor hagyja abba az ember, ha feltétlenül muszáj, és én már elértem a határvonalat” - jegyezte meg a rendező. “Próbálok csak a jövőre gondolni, és nem nosztalgiázni. Az, hogy nem készítek filmeket, még korántsem jelenti azt, hogy a filmekkel, a diákokkal és a filmekről író emberekkel való kapcsolatom megszűnik. És szerencsém volt, rengeteg lehetőségem van olyan dolgokat csinálni, amelyek hasonlóak a munkához, de nem ugyanolyan koncentrációval és utazással járnak” - tette hozzá Loach

A rendező mindemellett kitért Jonathan Glazer Oscar-beszédére, amely kisebb port kavart fel a szakmában. “Biztos vagyok benne, hogy tisztában volt a lehetséges következményekkel, ami még bátrabbá teszi őt, úgyhogy nagy tisztelettel vagyok iránta és a munkája iránt” - nyilatkozta Loach a Variety magazinnak, majd hozzátette, hogy szerinte nagyon is tiszteletre méltó, hogy a gálán felvetette a Gázai övezetben zajló konfliktust.

dráma

Az utolsó megmaradt kocsma, az Old Oak története, amely egy északkelet-angliai faluban található, ahol az emberek elhagyták e földet, mivel a bányákat bezárták. A házak olcsók... több»