A 2010-es évek egyik legjobb horrorja volt, végre jön a folytatás!

A Neon ezen a héten indítja el az AFM-en a Valami követ folytatásának, a They Follow-nak az értékesítését. A film 2014-ben 15 millió dolláros bevételt hozott.

A rendező David Robert Mitchell ismét a elfoglalja székét és ő írja a forgatókönyvet is, Maika Monroe pedig újra eljátssza Jay Height szerepét! A forgatás kezdetét 2024-re tervezik.

Mitchell a 2010-es The Myth of the American Sleepover című coming-of-age drámával tört be a filmiparba, amelynek világpremierje a South by Southwest rendezvényen volt. Második filmje, a Valami követ a legjobb sci-fi/horrorfilm kategóriában a Critics Choice Awards jelölést érdemelte ki. 

Mitchell jelenleg egy cím nélküli Warner Bros. és Bad Robot projekt fejlesztésén dolgozik Anne Hathaway-el.

Monroe nemrég fejezte be Oz Perkins Longlegs című filmjének forgatását, amelyben Nicolas Cage mellett játszik, és amelyet a Neon 2024-ben fog bemutatni.

A Valami követben játszott áttörő szerepe után Monroe játszott Neil Jordan Greta című filmjében, valamint több másik alkotásban is feltűnt a nagysikerű horror után.

Augusztusban a Neon egy nemzetközi értékesítési részleggel bővítette portfólióját világszerte, amely Ava DuVernay Origin című filmjének külföldi értékesítésével foglalkozik, amelyet a Neon december 8-án mutat be a Velencei Filmfesztiválon tartott világpremiert és a torontói észak-amerikai premiert követően.

Ezen kívül a forgalmazó olyan címeket tudhat még magáénak, mint Michael Mann Ferrari című alkotása vagy épp Wim Wenders Tökéletes napok című filmje. Utóbbi főszerepében a Cannes-ban a legjobb férfi főszereplőnek járó díjat elnyerő Kōji Yakusho látható.

A kritikusok konszenzusa a Valami követről a Rotten Tomatoes oldalon a következő: "Okos, eredeti és mindenekelőtt félelmetes, a Valami követ az a ritka modern horrorfilm, amely több szinten is működik -- és hosszan tartó hatást hagy maga után..." 

Jelenleg 95 százalékon áll a Tomatoemeter 272 vélemény alapján, a nézők által adott pontszám viszont meglepő módon csak 66 százalék. Ez több mint 25.000 értékelés alapján állt össze.