A 300 stílusában készül az új Rómeó és Júlia adaptációA kép forrása: Warner Bros.

Meglehetősen szokatlan módon tér vissza mozivászonra William Shakespeare klasszikusa, a Rómeó és Júlia. A beharangozott produkció Zack Snyder filmje, a 300 stílusát veszi majd alapul.

A The Hollywood Reporter értesülései szerint a Sony égisze alatt készülhet el a Shakespeare drámájának helyszínéül szolgáló városról elnevezett Verona, melynek forgatókönyvét Neil Widener írta, míg a produceri teendőket Gavin James és Joe Roth (Alice Csodaországban, Demóna) látnák el. Utóbbi jelenleg az Alice Tükörországban és a A Vadász és a Jégkirálynő című produkciókon dolgozik.

A filmterv érdekessége, hogy az alkotók Rómeó és Júlia történetét ezúttal akciófilm formájában, és a 300: A birodalom hajnala stílusában vinnék vászonra. Annak, aki esetleg nem látta filmet, annyit érdemes tudnia, hogy a 300 Frank Miller meglehetősen véres és akciódús képregénye alapján készült, és a szépia színű látványvilág mellett a brutalitását és kigyúrt, félmeztelen férfiak százait lehet érdemes kiemelni.

Bármennyire is furcsán hangzik a terv, nem ez lenne az első olyan, a Rómeó és Júliához laza szálakon köthető film, mely elég markáns módon tér el az alapanyagtól, elég, ha csak a zombis Eleven testekre, vagy a Gnómeó és Júliara gondolnunk.

A Verona jelenleg a fejlesztés korai szakaszában van, így egyelőre nincs információ sem a lehetséges szereplőkről, sem a premier dátumáról.