Kicsivel több mint egy évvel Hegylakó főszerepére kiválasztott színész, Henry Cavill (galériánkban) bejelentése után Chad Stahelski rendező a Collidernek mondott néhány részletet a projektről. Utóbbi nagyon elfoglalt a John Wick-franchise-szal, amelynek negyedik része 2023 márciusában kerül a mozikba, de a Ghost of Tsushima című videojáték filmadaptációján is dolgozik.

A sűrű időbeosztás ellenére úgy tűnik, Chad Stahelski halad a Highlander remake projektjével, amely már évek óta készül.

"Az utolsó simításoknál tartunk. Tudjuk, hogy mit akarunk tenni. Már csak a kreatív részletek vannak hátra. Tudjuk, hogy mit akarunk tenni. Csak arra a pillanatra várunk, amikor azt mondjuk, hogy "Ez az, ez az". Gyerünk, csináljuk". De soha nem voltunk még közelebb ehhez a célhoz."

Henry Cavill még mindig biztos a főszerepben? Ezt a rendező is megerősíteni látszik, mondván, hogy a színész továbbra is "az egyik legnagyobb választása." 

"Nem csak az izmokról van szó. Szerintem hihetetlenül széles skálán mozog, és valami különlegeset tesz le az asztalra. Nagy a lelkesedése a projekt iránt" - tette hozzá.

Csak a rend kedvéért: maga Henry Cavill osztotta meg a hírt 2021 májusában, hogy csatlakozik a projekthez.

"Gyerekkorom óta Hegylakó-rajongó vagyok, a 80-as évekbeli filmektől kezdve a tévésorozatig, amelynek színésze [Adrian Paul] nagyon hasonlít az egyik testvéremre" - vallotta be a színész. "Nem állok rosszul a kardokkal, és Chad Stahelski vezetésével ez egy olyan lehetőség, mint senki mással" - folytatja a színész.

"Ez a mély merülés a franchise történelmében, a rendelkezésünkre álló összes eszközzel, olyan kalanddá teszi ezt a filmet, amit sosem fogok elfelejteni (és remélem, ti sem fogjátok)" - zárja, láthatóan nagyon izgatottan. 

A Hegylakó egyelőre nem kapott premierdátumot.

79 Hegylakó  (1986)

akció | fantasy | kaland

Connor McLeod (Christopher Lambert) évszázadok óta járja a világot, és igyekszik őrizni a titkát: hogy azon kevés ember közé tartozik, akik halhatatlanok. McLeod soha nem veszti... több»