Ma lenne 57 éves Brandon Lee, aki A holló forgatásán hunyt el egy tragikus balesetben. A színész életéért hat órán át küzdöttek az orvosok a kórházban, de a hasába fúródott golyó okozta sérülés végül halálosnak bizonyult. Kulfilmjének ritka, kulisszák mögötti fotóival emlékezünk a színészre.

Az 1994-es képregény adaptációt, A hollót valószínűleg senkinek nem kell bemutatni. Brandon Lee utolsó filmjében Eric Dravent, egy meggyilkolt zenészt alakított, aki feltámad, hogy megbosszulja saját és menyasszonya halálát. A film James O'Barr azonos című képregényének feldolgozása.

Lee halála előtt a legtöbb jelenetét már leforgatta, így a filmet a forgatókönyv átírásával, egy dublőrrel és digitális effektek segítségével be tudták fejezni az alkotók, akik a produkciót Lee emlékének és menyasszonyának, Eliza Huttonnak ajánlották.

A remek kritikai fogadtatású film 23 millió dolláros költségvetése mellett 94 millió dolláros bevételt termelt, és azonnal kult státuszra tett szert. A filmet három folytatás és egy televíziós sorozat követte, de ezek már nem tudták megközelíteni az első rész sikerét. 

Cikkünkben A holló kulisszák mögötti fotóiból készítettünk összeállítást, a kéepet a fenti galériánkban nézheted meg.

84 A holló  (1994)

akció | dráma | fantasy

Eric Draven (Brandon Lee) egy évvel azután, hogy őt és menyasszonyát brutálisan meggyilkolták, rövid időre visszatér az élők sorába. A fiatal rockzenész halhatatlan... több»