Louis Garrel rendezői debütálása, A hűséges férfi már meghódította a francia mozikat, most azonban a hazai nézőkön a sor.

Marianne és Abel szerelmesek egymásba, és évek óta együtt élnek. Marianne egy nap bejelenti Abelnek, hogy gyermeket vár. A férfi örül a hírnek, de nem sokáig, mivel Marianne bevallja neki: a gyermek nem tőle van. Abel nem gondolta, hogy szerelmének más férfi is van az életében, aki ráadásul az egyik legjobb barátja. Abel elköltözik Marianne-tól, és megpróbál új életet kezdeni, a nő pedig férjhez megy Paulhoz, a születendő gyermek apjához. Néhány év múlva a sors váratlan fordulatot hoz: Paul, a férj meghal, és a még mindig szép és fiatal Marianne özvegy lesz. Több év után Abel újra lehetőséget kaphat arra, hogy ismét meghódítsa élete szerelmét, de a helyzet nem egyszerű, mivel Abel életében feltűnik egy fiatal, csinos lány is, akit Eve-nek hívnak, és aki minden áron magáénak akarja a férfit…

A produkciót Jean-Claude Carrière forgatókönyve alapján Louis Garrel rendezte (Les deux amis, A hűséges férfi), míg a főbb szerepeket Louis Garrel, Lily-Rose Melody Depp, Laetitia Casta, Joseph Engel, Diane Courseille, Vladislav Galard és Bakary Sangaré alakítják.

Íme tehát 5 tény a premierfilmről, amit valószínűleg nem tudtál:

  • Louis Garrel úgy képzelte egy Abelt, mint egy ártatlan, az eseményekre rácsodálkozó karaktert. "Hasonlóan, mint a némafilmek nagy hősei, például Buster Keaton, aki nem akarja megérteni, mi történik vele, amikor virágcserép ráesik a fejére" - nyilatkozta a direktor.
  • "Azt szerettem volna, hogy a filmben egyesüljön a thrillerek, Hitchcock alkotásainak és a romantikus komédiák világa"- nyilatkozta a rendező, Louis Garrel egy interjúban.
  • A film egyik nő főszerepét a rendező, Louis Garrel aktuális partnere, Laetitia Casta alakítja, akivel három éve alkotnak egy párt. Hasonló volt a helyzet Garrel rendezői debütálásában, a Les deux amis-ban is, melyben akkori párja, Golshifteh Farahani játszotta a főszerepet.
  • A hűséges férfi népszerű francia színész, Louis Garrel második rendezése.
  • A hűséges férfi világpremierje 2018. szeptember 9-én volt a Torontói Nemzetközi Filmfesztiválon.

Hazai premierdátum: 2019.06.06.

A film előzetesét idelent tudjátok megnézni: