A rajongók örülhetnek – az új Robotzsaru többet merít az eredetiből, mint sejtettük

2018 júliusában röppent fel a hír, hogy folytatást kap az eredeti Robotzsaru Robocop Returns címmel, ami figyelmen kívül hagyja majd a nem túl nagy sikerrel bemutatott Robotzsaru című remake-et.

A produkció rendezői székében Neill Blomkamp ül, aki a District 9nal robbant be a köztudatba. A tervezett film sorsa igen érdekesen alakul, és úgy tűnik, hogy a Paul Verhoeven-féle változat rajongói dörzsölhetik a tenyerüket.

Edward Neumeier, az eredeti film egyik írója nemrég interjút adott, amiben elmesélte, hogy amikor szóba került a folytatás, ő megemlítette a stúdiónak, hogy van ám egy raktárban porosodó alapanyag, amihez 1988 óta nem nyúlt senki. Neumeier ugyanis alkotótársával, Michael Minerrel még annak idejét írt egy folytatást a filmhez, amelyből végül nem lett semmi. Blomkamp viszont ráugrott az anyagra, leporolta, elolvasta és kicsit újraszabta.

Bár a filmben jelenleg producerként közreműködő Neumeier sok részletet nem árulhatott el a történettel vagy a készülő filmmel kapcsolatban, annyit még elmondott, hogy Blomkamp verziója egy kicsit más lesz, mint az ő eredeti elképzelésük, de a rendezőnek az a célja, hogy olyan filmek készítsen, amilyen Verhoeven hozott volna össze.

A Robotzsaru annak idején kapott pár folytatást, ám azokból mind hiányzott valami, amivel felértek volna az első filmhez. Az új stáb pont ezt a hiányzó láncszemet szeretné ismét megtalálni és újra felhasználni az új filmhez, amelyben a tervek szerint az eredeti főszereplő, Peter Weller is visszatérne.

A hírek szerint tehát az új Robotzsaru-film egyszerre lenne új és klasszikus is, egyfajta tisztelgésként az eredeti előtt. Az biztos, hogy izgalmasan hangzik – és alig várjuk a további részleteket.