Gyermekbántalmazás miatt perlik a Paramount Pictures-t a Rómeó és Júlia 1969-es változatában szereplő meztelen jelenet kapcsán.

A keresetet Olivia Hussey és Leonard Whiting nyújtotta be, akik a film címszereplőit alakították a produkcióban. A keresetben benyűjtott dokumentumok szerint Franco Zeffirelli rendező biztosította annak idején a két fiatal színészt, akik akkor 15 és 16 évesek voltak, hogy nem lesz meztelenkedés a filmben. A forgatás utolsó napjaiban állítólag rábeszélte őket, hogy meztelenül szerepeljenek, mondván, hogy a film megbukik, ha nem teszik.

“Amit mondtak nekik, és ami történt, az két különböző dolog volt. Bíztak Francóban. Tizenhat évesen, mint színészek, igyekeztek bízni. Franco a barátjuk volt, és őszintén szólva 16 évesen nem sok választásuk volt” - nyilatkozta a két színész képviselője a Variety magazinnak.

Olivia Hussey és Leonard Whiting közel 500 millió dollár kártérístést követel a film megjelenése óta elszenvedett lelki gyötrelmek és érzelmi stressz miatt. Azt állítják, hogy emiatt álláslehetőségektől estek el a későbbiekben.

“A kiskorúakról készült meztelen képek törvénytelenek, és nem szabadna őket bemutatni. Mindketten nagyon fiatal, naiv gyerekek voltak a hatvanas években, akiknek fogalmuk sem volt arról, hogy mi vár rájuk. Hirtelen olyan szinten híressé váltak, amire nem számítottak, ráadásul olyan módon bántalmazták őket, amit nem tudtak feldolgozni” - nyilatkozta a két színész ügyvédje.

Olivia Hussey egy 2018-as interjúban elmondta, hogy korábban senki nem vállalkozott hasonló jelenetre a saját korosztályából, és hogy erre szükség volt a film sikeréhez. “Nem volt olyan nagy ügy. És Leonard egyáltalán nem volt szégyenlős! A forgatás közepén teljesen elfelejtettem, hogy nincs rajtam ruha” - nyilatkozta korábban a színésznő.

dráma | romantikus

William Shakespeare klasszikus drámájának filmadaptációja. több»