A Spectre kenterbe verte az összes James Bond-filmet

Arra számítani lehetett, hogy a Spectre erős nyitóhétvégét fog produkálni, mindössze az volt kérdéses, hogy vajon mennyire erőset. Bár a filmet még be sem mutatták az államokban, már most számos bevételi rekordot megdöntött.

A James Bond-franchise legújabb része minden idők legerősebb nyitását produkálta az Egyesült Királyságban a maga 63,8 millió dolláros bevételével, melyet világszerte újabb 17 millióval fejelt meg, írja a THR. Ebben nyilvánvalóan az is szerepet játszott, hogy a filmet a szigetországban rekordszámú, összesen 647 moziban mutatták be 2500 vásznon.

A produkció szintén remekelt Európa többi országában. Hollandiában 3,9 milliós bevételével lekörözte a Skyfallt is, míg Dániában megdöntötte mind idők legerősebb három napos nyitását. Mindent egybevéve, a premierhétvége tekintetében már most a Spectre viszi a prímet a James Bond-filmek táborában.

Már csak az a kérdés, hogy miként szerepel majd az Államokban. A Skyfall három éve a tengerentúlon 88 millióval kezdett, és az előzetes becslések szerint a 007-es ügynök 24. filmjétől sem kell kevesebbre számítanunk. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a Skyfall kimagasló kritikákat kapott, és az már most látszik, hogy a Spectre fogadtatása némileg visszafogottabb, így még ez is döntő tényező lehet.

007 Spectre - A Fantom visszatér csütörtökön debütál a hazai mozikban. 

Tudj meg még többet a filmről a kattintás után! 15 érdekességgel, 50 képpel, 8 poszterrel és 24 videóval várunk a Specte adatlapján!