A Star Wars sztárja is csatlakozott a Dűne-remake illusztris gárdájához

Denis Villeneuve Dűne-adaptációja már így is nagyon izgalmasan hangzik: a Frank Herbert sci-fi klasszikusából készülő legújabb film eddig olyan sztárokat vonultat fel, mint Rebecca FergusonTimothee ChalametCharlotte RamplingStellan Skarsgård és Dave Bautista. Ám a stáblista tovább bővült Oscar Isaac nevével.

Aki netán nem ismerné a Dűne-történetet: a sztori egy távoli, kietlen bolygón, az Arrakison játszódik, amely az egyetlen lelőhelye a Fűszernek. A drága és nehezen megszerezhető anya létfontosságú az ismert világ számára, mert ez teszi lehetővé a navigátoroknak, hogy utazni tudjanak. A bolygó így politikai csatározások és családi viszályok forró táptalajává válik, amikor egy szomszédos bolygó uralkodócsaládja le akar számolni a történet főhőseivel, az Atreides-családdal.

Isaac a főszereplő Chalemet apját fogja majd alakítani a történetben, és az eddigi reakciók szerint a rajongók szerint is remek választásnak bizonyul.

Villeneuve impozáns portfóliója (Szárnyas fejvadász 2049, Sicario - A bérgyilkos, Fogságban) így az eddigi legnagyobb vállalkozásával bővül majd. A Dűne-adapátciók eddig nem arattak osztatlan sikert a közönség és a kritikusok körében, így nagyon izgalmas a kérdés, hogy vajon a rendezőnek sikerül-e végre egy olyan produkciót összehoznia, ami méltó párja lesz az író regényének.