Eddie Munson nagyon büszke lenne rá: a karakter ‘tiszteletét tette’ a Metallica koncertjén a chicagói Lollapalooza zenei fesztiválon. 

A Stranger Things 4. évadában Joseph Quinn játssza Eddie Munsont, akinek a Hawkinsban töltött ideje egy szívszorító önfeláldozó pillanattal ért véget, amelyet a Metallica Master Of Puppets című dalának epikus előadása előzött meg, amikor megpróbált egy hordányi szörnyet elcsalni a barátaitól. 

A Master Of Puppets azóta a Billboard Hot 100 Charton és a UK Top 100 Singles Charton is felkerült a 35. illetve a 26. helyre.

A Metallica rögtön az adás után reagált az évadzáró epizódban való részvételükre, és egy Instagram-posztban, amelyet a műsorból készült képek kísérnek, "hihetetlen megtiszteltetésnek" nevezték. A zenekar ezután a műsorral szinkronban újra lejátszotta a jelenetet a TikTok-on, és a szereplőnek ajánlották a produkciójukat: "Eddie... ez neked szól" - írták.

De a Metallica csütörtök este Chicagóban, az évente megrendezésre kerülő Lollapalooza zenei fesztiválon való fellépésük során egy lépéssel tovább ment. A zenekar egy újabb módon tisztelgett a Stranger Thingsből ismert szerethető metálos előtt, amikor 1986-os slágerükkel zárták a szettjüket. 

Az Instagramon egy, a közönség soraiban ülő rajongó által megosztott klip a Metallicát mutatja a színpadon, miközben két nagy képernyőn Eddie jelenetének részletei láthatók a zenekar élő közeli felvételei között. Amikor Eddie megjelenik, a tömeg tapsban tör ki.

A 4. évadban levetített jelenet a sugárzása óta az egész sorozat egyik legikonikusabb pillanatává vált.

Nem mellesleg, Joseph Quinn a backstage-ben találkozott is a Metallica tagjaival, erről is van videónk idelet.