A Ki vagy, Doki? és a Szexoktatás sztárja, Ncuti Gatwa az Attitude magazinnak interjúban beszélt arról, hogy a napjainkban hatalmas nyomás nehezedik a fekete színészekre.

A színész meglátása szerint manapság a “fehér középszerűséget” ünneplik a szakmában, így a feketéknek gyakorlatilag hibátlan teljesítményt kell nyújtaniuk önmagában azért is, hogy egyálalán észrevegyék őket.

“Arra nevelnek minket, hogy 'Ha nem vagy kivételes, nem fognak szeretni'. Azt hiszem, velem is ez történt. Szóval, igen…csak most tanulom meg, hogy szabad szeretve éreznem magam” - mondta a színész.

“Annyi fehér középszerűség van, amit ünnepelnek, és a feketéknek abszolút hibátlannak kell lenniük, hogy ennek a felét is megkapják” - tette hozzá Gtawa.

“Látjuk, hogy változás történik a szereposztásban, a hatalmi pozíciókban és a status quóban. Úgy értem, nem mindez egy gyors váltás, a dolgok egy kicsit gyorsabban is átfordulhatnának a másik irányba, de látjuk, hogy az emberek egyfajta 'működési zavarban' vannak, mert a dolgok változnak” - mondta a színész.

Gatwa tavaly a brit Vogue-nak adott interjújában beszélt arról, hogy gyakran kellett szembesülnie azzal, hogy az iparág általánosításokat fogalmazott meg róla a megjelenése és kulturális háttere miatt.

“Voltak producerek, akik odajöttek hozzám, hogy 'Ezt a szöveget nem hiszem, hogy a fehérek megértenék.’ Én meg azt mondtam: 'Ezt nem a fehéreknek kell megérteniük. Sok fehér ember van ebben a műsorban, hogy a fehérek megértsék, de én azt akarom, hogy ez a másik embercsoport megértse Ericet” - mondta akkor Gatwa

A Ki vagy, Doki? új évada május 10-én debütál a Disney+-on.

dráma | vígjáték

Egy tinédzser fiú, akinek az édesanyja szexterapeutaként dolgozik, szövetkezik egy középiskolai osztálytársával, hogy együtt szervezzenek meg egy underground szexterápiás... több»